Skip to Content

Solutii tehnice in constructii

Hidroizolarea dusului

Membrane si tehnici 

Membrana hidroizolanta perfecta pentru dus

Produse Pentru Etanseizare

Avem o colectie de solutii de hidroizolatie de top pentru dus, cu o durata de viata si calitate superioare celor ale concurentei. Ghidul nostru va arata cum sa utilizati corect membrana de impermeabilizare Ceresit CL 69 Ultra-Tight impreuna cu produsele complementare ideale pentru a obtine rezultate perfecte.

cz ceresit cl 69 cl 69 step 4 application
CL 69 ofera protectie sigura impotriva umiditatii pentru clasele de expunere A1, A2, B si C.

Hidroizolarea Dusului: Pregatirea Suprafetei

CL 69 Ultra-Tight, alternativa ideala pentru produsele de hidroizolare lichide, este membrana perfecta pentru pardoseala din dus deoarece astupa fisuri, este rezistenta la substante chimice si asigura viteza de lucru datorita absentei timpului de uscare.

Suprafata trebuie sa fie curata si nivelata. Fisurile mici nu sunt problematice daca marginile lor sunt nivelate si sapa nu este susceptibila la  exfoliere sau deformare.

Sfaturi pentru pregatirea zonelor neuniforme:

In zonele neuniforme minore, nivelati suprafetele cu CX5.

Sapele autonivelante pe baza de gips, sapele flotante pe baza de sulfat de calciu si sapele anhidrite trebuie asperizate mecanic, curatate si amorsate cu CT 17.

Sigilati intrarile tevilor si racordurile la podea cu banda de etansare adecvata. Alegeti dintre CL 152, CL 83, CL 84, CL 86, CL 87.

Incorporati benzile de etansare intr-un strat de CM 16 cu o gletiera cu zimti de 4 mm.

Sigilati conexiunile cu un material de etansare adecvat, evitati imbinarile cap la cap.

Cum Se Hidriozoleaza Dusul

Dupa pregatirea suprafetei, urmati aceasta tehnica pentru hidroizolarea peretilor si pardoselii dusului:

Potriviti si taiati membrana CL 69 Ultra-Tight pentru a se potrivi zonei.

Incepand cu peretii, aplicati un strat de mortar adeziv cu o mistrie cu zimti de 4 mm. Va recomandam CM 16  sau CM 25.

Incorporati membrana in mortar in timpul deschis.

Aplicati un etansant adecvat de-a lungul marginii membranei.

Continuati cu urmatoarea banda de membrana, suprapuneti fasiile cu 5 cm in zona de imbinare.

Apasati pe zona de suprapunere pentru a fixa materialul de etansare.

Pentru a reduce grosimea stratului la imbinarile suprapuse, presati cu o mistrie neteda sau o rola de cauciuc.

Dupa aplicarea CL 69 pe pereti, hidroizolati pardoseala folosind aceeasi tehnica.

Placati peretii folosind CM 16CM 17 sau orice alt adeziv pentru placari Ceresit certificat ca adeziv pentru placari C2. Placile pot fi instalate fara timp de asteptare si fara strat de grunduire suplimentar.

Aplicati adeziv pentru placari si asezati placile. Timpul de uscare al adezivului pentru gresie este dublat de substratul impermeabil. Permiteti uscarea completa inainte de chituire.

Chituiti cu un material potrivit pentru latimea rostului.

Sigilati imbinarile expuse cu un etansant adecvat.

Produse Asociate

 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ro/ro/produse/mortare-and-auxiliare/produs#/ceresit-cx-5/SAP_0201VBC014O4/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CX 5
  Mortar universal cu intarire rapida pentru fixare si asamblare rapida, facila si rezistenta, cu o consistenta perfecta, pentru substraturi orizontale si verticale (aplicatii in interior si exterior). 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ro/ro/produse/solutii-pentru-placari/produs#/ceresit-cm-25/SAP_0201SCC013W6/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CM 25
  Adeziv flexibil, de culoarea alba, pentru placari ceramice si din piatra naturala pe suprafete critice 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ro/ro/produse/solutii-pentru-placari/produs#/ceresit-cl-152/SAP_0201SMC013Q6/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CL 152
  Banda de etansare pentru acoperirea impermeabila a rosturilor de dilatatie si de legatura, avand o latime de pana la 120 mm, adecvata pentru aplicatii in interior si exterior. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ro/ro/produse/solutii-pentru-placari/produs#/ceresit-cl-69/SAP_0201SMC013R5/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CL 69
  Membrana de impermeabilizare si decuplare, in 3 straturi pentru astuparea fisurilor, utilizabila si ca sistem de placare volant. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ro/ro/produse/solutii-pentru-placari/produs#/ceresit-cm-16/SAP_0201SBC013T8/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CM 16
  Adeziv flexibil armat cu fibre pentru placi ceramice, adecvat pentru zone umede, pentru suprafețe critice, pereti si pardoseli, pentru interior si exterior.
   

AI INTREBARI PENTRU NOI?

Ne face placere sa iti raspunde la orice intrebare legata de produsele noastre, de unde pot fi cumparate, sau care ar fi solutia adecvata pentru proiectul tau.