Solutii tehnice in constructii

Alegeti adezivul pentru gresie de exterior durabil si estetic

Acest ghid despre adezivul pentru gresia de exterior va ajuta sa alegeti produsul potrivit pentru o placare estetica si durabila. 

Adezivi rezistenti la intemperii

Adezivii Pentru Gresia De Exterior Rezista La Conditii Atmosferice

Adezivul pentru gresie de exterior serveste scopurilor structurale si estetice si este potrivit pentru proiectele de placare exterioara, de la pereti la terase.

Natural stone application with tile adhesives
Montarea placilor de piatra naturala pe perete

Rezumat: Adezivi Pentru Gresie De Exterior

Adezivii pentru gresie de exterior sunt dezvoltati pentru a rezista la intemperii. Pentru proiectele de placare in aer liber, utilizati un adeziv pentru placi care este certificat conform SR EN 12004-1:2017 C2 S1 sau S2. 

Gasirea Adezivului Potrivit Pentru Gresia De Exterior

Atunci cand alegeti adezivul, verificati daca acesta poate fi folosit in aer liber si daca este compatibil cu celelalte materiale. Unii adezivi sunt potriviti pentru multe materiale si aplicatii, altii sunt dezvoltati pentru dimensiuni sau materiale specifice. Adezivii Ceresit CM 16CM 17 si CM 25 pot fi folositi atat la interior cat si la exterior pentru diverse proiecte.

Luati in considerare daca aveti nevoie de un adeziv flexibil si daca veti folosi metoda stratului subtire, mediu sau gros si daca suprafata va fi supusa unui trafic intens.

Atunci cand se realizeaza placarea la exterior se va aplica adezivul atat pe placa dar si pe suport astfel incat acoperirea sa fie de 100%.

Mosaic made of natural stone and specific tile adhesive
Pavaje in stil mozaic realizate din piatra naturala

Aplicarea Adezivului Pentru Gresie De Exterior

 1. Materiale. Aveti nevoie de adeziv, apa curata, mixer, galeata, mistrie zimtata si materiale pentru pregatirea substratului (consultati FDT). Pentru un strat de hidroizolatie, utilizati Ceresit CL 50 sau CL 69.
 2. Pregatirea substratului. Acesta trebuie sa fie  compact, curat si uscat, fara resturi de adezivi, grasimi, bitum, praf. Nivelati zonele neuniforme si asperizati suprafetele. Creati o panta de 2% pe zonele exterioare orizontale.
 3. Grund. Se vor amorsa suprafetele cu CT 17.
 4. Amestecare. Mixati intr-o galeata cantitatea de apa rece mentionata in FDT si mortarul pana la omogenizare. Poate fi necesar sa asteptati (pentru timpul de maturare consultati FDT) si sa amestecati din nou sau sa mai adaugati apa.
 5. Aplicare. Aplicati adezivul cu o mistrie potrivita pentru dimensiunea placii. Consultati FDT pentru acoperirea minima a mortarului si timpul de punere in opera.
 6. Indepartarea excesului. Mortarul proaspat se curata cu apa, produsul intarit se inlatura doar mecanic.

Produse Asociate

 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ro/ro/products/tiling/central-pdp#/ceresit-cl-50/SAP_0201SLC013Q9/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CL 50
  Hidroizolatie bicomponenta pentru impermeabilizare, adecvata pentru zone umede, cum ar fi bai, balcoane, piscine etc. Certificat pentru utilizare in exterior. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ro/ro/products/tiling/central-pdp#/ceresit-cl-69/SAP_0201SMC013R5/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CL 69
  Membrana de impermeabilizare si decuplare, in 3 straturi pentru astuparea fisurilor, utilizabila si ca sistem de placare volant. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ro/ro/products/tiling/central-pdp#/ceresit-cm-16/SAP_0201SBC013T8/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CM 16
  Adeziv flexibil armat cu fibre pentru placi ceramice, adecvat pentru zone umede, pentru suprafețe critice, pereti si pardoseli, pentru interior si exterior.
   
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ro/ro/products/tiling/central-pdp#/ceresit-cm-17/SAP_0201SBC013W2/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CM 17
  Adeziv premium, flexibil, cu putere de aderenta ridicata pentru toate tipurile de placi pe substraturi dificile si pentru placi mari. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ro/ro/products/tiling/central-pdp#/ceresit-cm-25/SAP_0201SCC013W6/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CM 25
  Adeziv flexibil, de culoarea alba, pentru placari ceramice si din piatra naturala pe suprafete critice 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ro/ro/products/interior-finishing/central-pdp#/ceresit-ct-17/SAP_0201JAC014F1/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CT 17
  Amorsa pentru consolidarea suprafetei tuturor substraturilor absorbante pentru aplicarea in interior si in exterior, inainte de fixarea placilor ceramice, turnarea pardoselilor sau fixarea placilor termoizolante. 

AI INTREBARI PENTRU NOI?

Ne face placere sa iti raspunde la orice intrebare legata de produsele noastre, de unde pot fi cumparate, sau care ar fi solutia adecvata pentru proiectul tau.