Skip to Content

Solutii tehnice in constructii

Sfaturi pentru placare

Sfaturi pentru placarea baii 

Sfaturi pentru placare

Montarea Gresiei Si Faiantei In Baie: Tot Ce Aveti Nevoie

A sti cum se monteaza gresia si faianta in baie nu asigura rezultate optime. Combinatia corecta de produse este la fel de importanta ca si tehnicile de montare. Va oferim informatii despre produsele si tehnicile de varf.

Ceresit tiling system for buidling a new bathroom
Baie placata in stil modern folosind placi de mari dimensiuni

Cum Se Monteaza Gresia Si Faianta In Baie: Pregatirea Suprafetei

Inainte de a incepe placarea, baia trebuie sa fie hidroizolata. Pentru cele mai bune rezultate, utilizati sistemul de hidroizolatie sub placari de la Ceresit.

1. Amorsati suprafata curata si uscata cu grundul CT 17. Aplicati amorsa cu o pensula fara a forma balti. Lasati 4 ore timp de uscare.

2. Aplicati un strat de CL 50 cu ajutorul unei pensule. Incepeti cu  zona de sifoane din podea,  zonele de penetrare a tevilor, imbinarile si colturile.

3. Incorporati benzile de etansare necesare la imbinari. Alegeti dintre urmatoarele benzi, in functie de specificatiile baii: CL 152, CL 83, CL 84, CL 86, CL 87.

4. Acoperiti uniform peretii si pardoseala cu CL 50 folosind o pensula.

5. Asteptati 30 de minute pentru o schimbare vizibila a culorii, apoi aplicati al doilea strat de CL 50.

6. Asteptati aproximativ 5 ore inainte de a aplica mortarul adeziv.

Bathroom waterproofing application to surface
Aplicarea hidroizolatiei cu o pensula

Cum Se Monteaza Gresia Si Faianta Cu Ceresit CM 17

Pentru a lipi placile pe substratul impermeabil, folositi CM 17, adeziv pentru placi ultra-puternic dar flexibil, imbogatit cu tehnologia Fiber Force. Poate fi folosit pe pardoseli incalzite si in zone de piscina.

Iata cum se placheaza baia cu Ceresit CM 17:

1. Amestecati CM 17 cu apa rece masurata si mixati pana la omogenizare.

2. Asteptati 5 minute si amestecati din nou.

3. Aplicati adezivul folosind o gletiera dintata, incepand cu peretii.

4. Aplicati placile asezandu-le pe stratul de mortar.

5. Presati placile ferm pe pozitie.

6. Placati pardoseala in acelasi mod.

7. Placile trebuie pozitionate pe mortar in timpul de lucru recomandat. Dupa ce timpul de punere in opera a trecut, mortarul va incepe sa se intareasca.

Tile adhering on flex adhesives using suction cups
Asezarea placilor pe podea

Cum Se Chituiesc Gresia Si Faianta Cu Ceresit Ce 40

Pentru chituirea in bai publice sau private, CE 40 este cea mai buna alegere. Chitul  impermeabil este rezistent la mucegai si fisuri, flexibil si de lunga durata datorita formulei sale avansate tehnologic. Poate fi folosit in interior sau in exterior, in bucatarii, dusuri, si pe multiple suprafete (placi de portelan, ceramica, sticla, marmura si piatra naturala).

Pasi de urmat:

1. Incepeti chituirea dupa ce CM 17 s-a intarit.

2. Amestecati CE 40 cu apa curata masurata si mixati pana la omogenizare.

3. Aplicati chitul cu o gletiera de cauciuc, umpland complet rostul.

4. Lasati chitul sa  intre in priza. Timpul de intarire variaza in functie de latimea si adancimea rostului, temperatura si proprietatile de absorbtie ale placilor.

5. Indepartati excesul de chit cu o gletiera cu burete umed si curat.

6. Spalati placile a doua zi, in acelasi mod.

7. Sigilati rosturile cu silicon sanitar CS 25

Bathroom grouting in progress
Curățarea după chituire

Timpii de utilizare a chitului: ● Dupa 6 ore: Este permis traficul. ● Dupa 24 de ore: Placile pot fi expuse la apa. ● Dupa 5 zile: Utilizarea produselor de curatare este permisa. ● Dupa 7 zile: Chitul atinge proprietati hidrofobe complete.

Produse Asociate

 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ro/ro/produse/solutii-pentru-placari/produs#/ceresit-ce-40/SAP_0201SGC013M9/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CE 40
  Chit de rosturi rezistent la apa, flexibil, pentru placi ceramice si portelanate, piatra naturala si marmura conceput pentru rosturi cu o latime de 1-8 mm.
   
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ro/ro/produse/solutii-pentru-placari/produs#/ceresit-cl-152/SAP_0201SMC013Q6/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CL 152
  Banda de etansare pentru acoperirea impermeabila a rosturilor de dilatatie si de legatura, avand o latime de pana la 120 mm, adecvata pentru aplicatii in interior si exterior. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ro/ro/produse/solutii-pentru-placari/produs#/ceresit-cl-50/SAP_0201SLC013Q9/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CL 50
  Hidroizolatie bicomponenta pentru impermeabilizare, adecvata pentru zone umede, cum ar fi bai, balcoane, piscine etc. Certificat pentru utilizare in exterior. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ro/ro/produse/solutii-pentru-placari/produs#/ceresit-cm-17/SAP_0201SBC013W2/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CM 17
  Adeziv premium, flexibil, cu putere de aderenta ridicata pentru toate tipurile de placi pe substraturi dificile si pentru placi mari. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ro/ro/produse/solutii-pentru-etansare-in-constructii/produs#/ceresit-cs-25/SAP_0201POC014D6/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CS 25
  Silicon de calitate superioara, rezistent la apa, pentru etansarea racordurilor si a rosturilor de dilatatie in instalatiile sanitare. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ro/ro/produse/solutii-pentru-finisare-pereti-interior/produs#/ceresit-ct-17/SAP_0201JAC014F1/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CT 17
  Amorsa pentru consolidarea suprafetei tuturor substraturilor absorbante pentru aplicarea in interior si in exterior, inainte de fixarea placilor ceramice, turnarea pardoselilor sau fixarea placilor termoizolante. 

AI INTREBARI PENTRU NOI?

Ne face placere sa iti raspunde la orice intrebare legata de produsele noastre, de unde pot fi cumparate, sau care ar fi solutia adecvata pentru proiectul tau.