Skip to Content

Solutii tehnice in constructii

Hidroizolarea baii

Ghidul produselor etanseizante 

Sistem de hidroizolatie pentru bai

Sistem De Hidroizolare A Bailor Pentru Locuinte Si Cladiri Publice

Cu ghidul nostru obtineti hidroizolarea perfecta a baii. Va vom indruma catre etansanti de cea mai buna calitate pentru a obtine un strat de impermeabilizare impecabil pentru pereti si pardoseli. Va vom ghida prin procesul de aplicare de la inceput pana la sfarsit.

Aplicarea primului strat de hidroizolatie cu o pensula

Sistem De Produse Pentru Hidroizolarea Baii

Instalarea benzii de etansare

Incepeti cu grundul multifunctional CT 17 drept baza. Potrivit pentru toate substraturile absorbante, imbunatateste aderenta. Patrunde  in profunzime crescand rezistenta substratului si scazand absorbtia.

Urmeaza  hidroizolatia flexibila CL 51 Express. Aceasta hidroizolatie ofera etansare, asigura o protectie flexibila pe pereti si pardoseli, are capacitatea de preluare a fisurilor  si previne patrunderea apei.

Banda de etansare CL 152 ofera o punte impermeabila pentru dilatare si imbinari. Este foarte elastica si mentine o legatura durabila, rezistenta la imbatranire. Nu se va rupe sau coroda in timp.

Folositi apoi adezivul ultra-flexibil CM 17 pentru faianta, gresie, piatra naturala. Este ideal pentru piscine si zone umede. Tehnologia specializata ii confera o legatura puternica si flexibila care reduce stresul dintre placi si suport. Este aprobat pentru placarea pardoselilor incalzite, a piscinelor, a rezervoarelor de apa, etc.

Aplicarea celui de-al doilea strat de hidroizolatie peste banda de etansare

Pentru chituirea rosturilor, alegeti CE 40 Aquastatic. Acest chit flexibil premium este rezistent la fisuri,  este durabil in timp, iar tehnologia TripleProtection il protejeaza impotriva mucegaiului si ciupercilor.

Pentru a termina lucrarea, etanseizati imbinarile cu siliconul sanitar CS 25. Acest etansant siliconic antifungic/antimucegai este impermeabil si rezistent la produsele de curatare, fiind ideal pentru bai.

Pregatirea Suprafetei Pentru Hidroizolarea Peretilor Si A Pardoselii Baii

Inainte de a incepe, substratul trebuie sa fie uniform, neted si sa suporte sarcini. Trebuie sa fie  curat fara urme de vopsea sau agenti de separare. Gipsul, anhidritul si vopselele puternice trebuie sa fie smirgheluite. Fisurile de la suprafata nu trebuie sa depaseasca 0,15 mm.

1. Agitati bine grundul CT 17.

2. Aplicati un strat uniform de grund cu o pensula sau un trafalet, incepand cu peretii.

3. Turnati suficient grund pe pardoseala si intindeti uniform cu o pensula, evitand formarea baltilor.

4. Lasati sa se usuce timp de 2 ore inainte de a continua.

Cum Se Hidroizoleaza Pardoseala Din Baie: Pas Cu Pas

Dupa ce grundul s-a  uscat, puteti aplica hidroizolatia.

1. Incepeti cu CL 51 Express, aplicati 2 straturi. Asteptati doua ore inainte de a aplica al doilea strat.

2. Folosind o pensula lata, aplicati primul strat de CL 51 pe suport.

3. Fixati banda de etansare CL 152 in colturi si imbinari pentru a etanseiza marginile.

4. Aplicati un strat de CL 51 peste banda pentru a o incorpora.

5. Aplicati al doilea strat de CL 51 peste primul strat intarit. Pentru un efect de impermeabilizare este necesara o grosime totala de 0,5 mm (strat uscat). Asteptati minim patru ore inainte de a monta placile.

6. Amestecati CM 17 conform instructiunilor.

7. Aplicati primul strat de contact CM 17 cu partea plana a unei gletiere. Folositi o gletiera crestata de dimensiuni adecvate pentru aplicarea placilor. Aplicati adezivul in timpul deschis.  Adezivul trebuie sa se usuce complet inainte de chituirea placilor.

8. Cand suprafata s-a uscat complet, amestecati CE 40 cu o cantitate masurata de apa rece si mixati pana cand consistenta este uniforma.

9. Amestecati din nou dupa trei minute pentru a permite maturarea.

10. Aplicati CE 40 peste placi cu o drisca cauciucata. Nu lasati spatii goale intre placi.

11. Curatati excesul de chit cu un burete umed, clatind frecvent.

12. Asteptati 6-8 ore si testati cu degetul inainte de a permite traficul pietonal. Asteptati 24 de ore pentru expunerea la apa si cinci zile inainte de a utiliza agenti de curatare pe gresie.

Descoperiti fiecare pas pentru o lucrare perfecta de hidroizolatie cu produsele Ceresit in acest videoclip.  

Produse Asociate

 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ro/ro/produse/solutii-pentru-etansare-in-constructii/produs#/ceresit-cs-25/SAP_0201POC014D6/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CS 25
  Silicon de calitate superioara, rezistent la apa, pentru etansarea racordurilor si a rosturilor de dilatatie in instalatiile sanitare. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ro/ro/produse/solutii-pentru-placari/produs#/ceresit-cl-51/SAP_0201SKC013R0/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CL 51
  Hidroizolatie monocomponenta flexibila pentru aplicarea sub gresie si faianta, adecvata pentru zonele umede din interior. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ro/ro/produse/solutii-pentru-placari/produs#/ceresit-cl-152/SAP_0201SMC013Q6/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CL 152
  Banda de etansare pentru acoperirea impermeabila a rosturilor de dilatatie si de legatura, avand o latime de pana la 120 mm, adecvata pentru aplicatii in interior si exterior. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ro/ro/produse/solutii-pentru-placari/produs#/ceresit-ce-40/SAP_0201SGC013M9/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CE 40
  Chit de rosturi rezistent la apa, flexibil, pentru placi ceramice si portelanate, piatra naturala si marmura conceput pentru rosturi cu o latime de 1-8 mm.
   
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ro/ro/produse/solutii-pentru-finisare-pereti-interior/produs#/ceresit-ct-17/SAP_0201JAC014F1/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CT 17
  Amorsa pentru consolidarea suprafetei tuturor substraturilor absorbante pentru aplicarea in interior si in exterior, inainte de fixarea placilor ceramice, turnarea pardoselilor sau fixarea placilor termoizolante. 

AI INTREBARI PENTRU NOI?

Ne face placere sa iti raspunde la orice intrebare legata de produsele noastre, de unde pot fi cumparate, sau care ar fi solutia adecvata pentru proiectul tau.