Skip to Content

Solutii tehnice in constructii

Impermeabilizati betonul

Folositi pistol pulverizator 

Impermeabilizare rapida pentru beton

Cum Se Impermeabilizeaza Betonul Cu Ceresit Cr 166

Sa stiti cum sa impermeabilizati betonul nu este suficient, alegerea produselor potrivite este la fel de importanta. Structurile exterioare din beton, cum ar fi cladirile, podurile si stalpii, sunt vulnerabile la poluanti si la coroziune. Ceresit are produsele de care aveti nevoie si va vom arata cum sa impermeabilizati placile din beton manual sau cu un pistol de pulverizare.

Cum Se Impermeabilizeaza Peretii Si Pardoselile Din Beton: Hidroizolatia Bicomponenta Potrivita

Pentru un strat de impermeabilizare a betonului certificat EN 1504-2, alegeti hidroizolatia flexibila CR 166. Compatibil cu structurile interioare si exterioare, acest strat polimeric modificat bicomponent pe baza de ciment acopera fisurile de suprafata si este rezistent la inghet. Efectul hidrofob creeaza o impermeabilitate imediata si o reducere a absorbtiei capilare a apei.

Cum Se Impermeabilizeaza Peretii Si Pardoselile Din Beton: Pregatire

Inainte de a aplica CR 166 pe structuri  exterioare, urmati acesti pasi:

1. Sanfrenati sau taiati marginile ascutite, de exemplu cele lasate de scandurile de cofraj, pana la aprox. 3 cm. Indepartati reziduurile care impiedica aderenta si inaspresc suprafata.  Murdaria, straturile friabile, toate acoperirile anterioare cu vopsea, tencuielile de var si substantele nonaderente trebuie indepartate cu atentie.

2. Rotunjiti colturile lasate de cofraje pana la o raza de cel putin 4 cm cu mortar pe baza de ciment sau cu cimentul de montaj CX 5 amestecat cu nisip de cuart.

3. Reparati defectele suprafetei.  Desfaceti si umpleti fisurile cu cimentul CX 5 amestecat cu nisip de cuart sau cu rasina epoxidica adecvata.

4. Nivelati suprafetele neuniforme cu mortar pe baza de ciment. Suprafetele trebuie sa fie nivelate, absorbante si cu porii deschisi. Se recomanda sa se pregateasca substratul cu jet de apa cu presiune mare sau prin sablare cu nisip. CR 166 necesita umezirea preliminara a substraturilor. Umezirea trebuie facuta controlat fara a se forma balti.

5. Tratarea zonelor impotriva ascensiunii capilare a apei utilizand solutia de silicatizare CO 81. Consultati fisa de date tehnice (FDT) pentru mai multe informatii.

Cum Se Impermeabilizeaza Pardoseala Din Beton: Pistol De Pulverizare Sau Gletiera

Indiferent de metoda de aplicare, fiecare strat de CR 166 nu trebuie sa depaseasca 1,5 mm. Consistenta acestuia depinde de metoda de aplicare.

1. Cu pistol de pulverizare sau pensula: Turnati compusul B intr-un recipient, adaugati 2 litri de apa, apoi adaugati compusul A. Amestecati cu un mixer la viteza mica.

2. Cu gletiera: Adaugati compusul B intr-un recipient, apoi adaugati compusul A. Amestecati pana se omogenizeaza.

3. Asteptati 5 minute, apoi amestecati din nou.

4. Aplicare prin pulverizare: Aplicati mortarul in doua straturi pana se obtine grosimea dorita. Stratul final se netezeste cu gletiera.

5. Aplicare cu gletiera: Folositi o pensula pentru aplicarea primului strat, apoi aplicati al doilea strat cu gletiera. Folositi o cantitate generoasa pe suprafata umeda si intindeti uniform.

6. Aplicati al doilea strat cat timp primul strat este umed dar intarit.

7. Aplicati al treilea strat, daca este necesar, in acelasi mod.

8. Daca sunt necesare straturi suplimentare, aplicati-le dupa 3 ore.

9. Pentru aplicarea cu pensula: Aplicati urmatoarele straturi in diagonala.

10. Curatati uneltele cu apa calda inainte ca mortarul sa se intareasca.

Asteptati 3 zile inainte de a monta placi ceramice si 5 zile inainte de vopsire.

Produse Asociate

  • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ro/ro/produse/mortare-and-auxiliare/produs#/ceresit-cx-5/SAP_0201VBC014O4/searchResult.productFields.MainImageAltText}
    CERESIT CX 5
    Mortar universal cu intarire rapida pentru fixare si asamblare rapida, facila si rezistenta, cu o consistenta perfecta, pentru substraturi orizontale si verticale (aplicatii in interior si exterior). 

AI INTREBARI PENTRU NOI?

Ne face placere sa iti raspunde la orice intrebare legata de produsele noastre, de unde pot fi cumparate, sau care ar fi solutia adecvata pentru proiectul tau.