Skip to Content

Izolare termica

Problema e pe partea nordica

Despre coroziunea fatadelor si ce poti face 

Cu totii afectam mediul inconjurator in mod constant. Il dam forma, il schimbam si il adaptam in conformitate cu nevoile noastre. Ca rezultat: un numar de poluanti aflat in ascensiune ce afecteaza fatadele cladirilor. Remediul: protectie moderna impotriva coroziunii.

Unii poluanti, mai ales contaminantii organici si praful, se depun pe fatadele caselor. Acest lucru incurajeaza dezvoltarea mucegaiului, algelor si a ciupercilor - rezultand intr-un fenomen numit coroziune microbiologica. Cum il poti recunoaste? Cand observi o pelicula de culoare maro-gri pe suprafata cladirii. Acestea sunt colonii de microorganisme, aflate in stadiul de dezvoltare. In stadiile ulterioare, acestea pot dauna fatada in mod permanent.

Tencuiala Instabila, Contaminata Biologic

CERESIT protectia fatadelor vizual RO

Daca esuezi din a opri acest proces din timp, cateodata fiind nevoie sa indepartezi si sa inlocuiesti tencuiala, daunele se pot extinde mai departe, mai ales daca exista conditii atmosferice favorabile. De exemplu, aceasta problema afecteaza peretii orientati spre Nord. De asemenea, cand casa este in preajma vegetatiei sau mediul ambiental este umed, microorganismele prospera.

Contaminarea Fata, Observata La Microscop

Cu pregatirea necesara si uneltele potrivite, poti indeparta organismele nedorite de pe suprafata fatadelor. Totusi, zidul va avea nevoie de vopsire dupa asemenea operatiuni, sau o acoperire de suprafata adecvata. Din fericire, exista o cale sa previi acest fenomen inainte sa apara: tencuieli de foarte buna calitate ce protejeaza fatadele impotriva microorganismelor.

Efectul acestora este durabil si in afara de acest fapt, ofera un aspect proaspat si estetic oricarei cladiri. Multi ani de testare in laboratoare specializate si in santierele de constructii au rezultat un compus activ care inhiba algele si ciupercile. De obicei, produsele ce contin aceste substante active sunt semnalate prin intermediul etichetei.

CERESIT vizual protectia fatadelor RO
CERESIT protectia fatadelor bio protect vizual RO

Aceste substante active contin in mod special micro-capsule rezistente la spalare, ce au ca efect extinderea perioadei de protectie a fatadei impotriva coroziunii. Formula lor actioneaza in momentul contactului. Daca microorganismele apar pe suprafata fatadei, substantele active sunt eliberate din micro-capsule. Actiunea lor protejeaza suprafata peretilor impotriva dezvoltarii microorganismelor daunatoare. Efectul dureaza pentru o perioada foarte lunga de timp. Tencuielile si vopselele de foarte buna calitate au, de asemenea, proprietati antistatice oferite de tehnologia impotriva prafului ANTI Dirt Pick-up, care protejeaza suprafata impotriva acumularii de contaminanti. Astfel, fatada nu va deveni un teren de reproducere pentru ciuperci si alge. Componentele folosite in formula BioProtect sunt  sigure pentru mediul inconjurator si celelalte vietuitoare. Practic, acest lucru inseamna ca le poti folosi fara riscul de a polua aerul, solul sau panza freatica. Nu prezinta riscuri nici pentru oamenii sau animalele ce traiesc in jurul acestor componente active.

Tencuiala Intacta Prin Formula Bioprotect

Pentru ca sunt foarte rezistente la atacul poluantilor, aceste tencuilei si vopsele moderne vor rezista foarte mult in viitorul constructiilor.  Fatada isi va pastra eleganta si aparenta proaspata in ciuda trecerii timpului.

CERESIT vizual cladire protectia fatadelor RO

Continut asemanator

 • Si rezultatul este...?
  Si rezultatul este...?
 • Ai nevoie sa acoperi ceva?
  Ai nevoie sa acoperi ceva?
 • Nu toate puntile sunt pozitive
  Nu toate puntile sunt pozitive
 • Repararea zonelor mici afectate ale fatadei - ghid pas cu pas
  Repararea zonelor mici afectate ale fatadei - ghid pas cu pas
 • Flexibilitate pentru cladirea ta
  Flexibilitate pentru cladirea ta
 • Esecul in izolatii: greseli obisnuite ce trebuie evitate
  Esecul in izolatii: greseli obisnuite ce trebuie evitate

AI INTREBARI PENTRU NOI?

Ne face placere sa iti raspunde la orice intrebare legata de produsele noastre, de unde pot fi cumparate, sau care ar fi solutia adecvata pentru proiectul tau.