Skip to Content

Izolare termica

Ai nevoie sa acoperi ceva?

Cum sa te confrunti cu tencuiala stricata a peretilor 

Pentru a repara tencuiala stricata de pe pereti, sa o indepartezi nu este nici cea mai buna, nici cea mai ieftina metoda. In cele mai multe cazuri, este recomandat sa aplici o tencuiala noua peste cea veche.

Una dintre cele mai bune metode sa repari tencuiala stricata este sa o acoperi, in loc sa o indepartezi. Nu este doar mai usor, dar este si mai logic.

Curata Vechea Tencuiala

Mai intai, este necesar sa cureti suprafata tencuielii vechi, mai ales zonele stricate si containate: trebuie sa scapi de praf, urme de fum sau orice alti contaminanti. Cea mai buna metoda este sa folosesti solutia de curatare CT 98 si apoi sa speli cu apa sub presiune si o perioe moale. Un jet de apa prea puternic poate inrautati integritatea locurilor in care tencuiala are nevoie de reparatii. Daca fatada este contaminata cu alge sau ciuperci, este recomandat sa folosesti un concentrat special care este capabil sa indeparteze acesti factori daunatori.

Aplicarea Unui Concentrat Fungicid

CERESIT vizual cum sa reparari fungicide RO

In locurile in care a avut loc un asa numit atac biologic (mucegai sau alge), aplica pe fatada proaspat spalata un concentrat fungicid cu o perie sau un spray.

Repararea Partilor Stricate

CERESIT CT 99 agent antimucegai vizual 0,5 l RO

Este necesara repararea partilor din zid unde izolatia termica a fost afectata mecanic si continuitatea plasei de armare a fost intrerupta. Trebuie sa indepartezi aceasta parte a fatadei, folosind un polizor unghiular sau o alta unealta adecvata. Trebuie indepartata, de asemenea, plasa de armare din jurul sectiunii afectate. In continuare, decupeaza o sectiune din materialul de izolare termica si lipeste-l in zona afectata.

Aplica Adeziv -de Completat

CERESIT CT 84 adeziv poliuretanic vizual 850 ml RO

Dupa ce mortarul sau adezivul poliuretanic s-a intarit, aplica mortar de intarire in locul din care ai indepartat tencuiala. Apoi, aplica plasa de intarire pe mortarul proaspat. Aceasta plasa trebuie sa fie mai mare decat sectiunea indepartata, pentru a se suprapune cu sectiunea deja existenta cu aprox. 10 cm.

Aplicarea Tencuielii

Dupa curatarea suprafetei tencuite si efectuarea reparatiilor de izolare si intarire, este timpul pentru un nou strat de tencuiala. Aplicarea acestuia direct pe vechiul strat poate cauza probleme, si pe de alta parte, nu este economic. Pentru a rezolva zonele inegale, trebuie sa netezesti suprafata vechii tencuieli cu un adeziv si mortar de intarire. Aceasta metoda este mult mai confortabila si convenabila decat metoda smirgheluirii.

Dupa ce stratul de baza se usuca, este esential sa aplici un grund - o etapa foarte importanta atunci cand aplici straturi subtiri de tencuiala. Folosind un substrat, imbunatatesti puterea de adeziune a tencuielii si reduci posibilitatea aparitiei petelor de suprafata cauzate de proprietatile substratului sau de o pregatire inadecvata.

Aplica stratul subtire de tencuiala dupa aproximativ 4 ore, dupa ce amorsa s-a uscat complet. Daca folosesti tencuiala minerala destinata vopsirii ulterioare, este esential sa aplici un strat de vopsea inainte pentru a te asigura ca tencuiala are rezistenta necesara la conditiile atmosferice. Folosind o mistrie inoxidabila, aplica un strat uniform de tencuiala pe substratul pregatit. Colecteaza excesul de material si adauga-l in galeata produsului. Suprafata ramase ar trebui netezita cu o spatula din plastic.

Tencuiala se usuca in 12-48 de ore, in functie de substrat, temperatura si umiditate. In timp ce sarcinile continua si tencuiala se usuca, temperatura substratului ai a mediului ambiental trebuie sa fie intre +5C- +25C, iar umiditatea sa fie sub 80%.

Aspecte Practice

Asigura-te sa aplici materialul folosind metoda ud pe ud. Echipa de muncitori ar trebui sa indeplineasca acest proces fara sa faca intrerupe.

Continut asemanator

 • Si rezultatul este...?
  Si rezultatul este...?
 • Nu toate puntile sunt pozitive
  Nu toate puntile sunt pozitive
 • Repararea zonelor mici afectate ale fatadei - ghid pas cu pas
  Repararea zonelor mici afectate ale fatadei - ghid pas cu pas
 • Flexibilitate pentru cladirea ta
  Flexibilitate pentru cladirea ta
 • Problema e pe partea nordica
  Problema e pe partea nordica
 • Esecul in izolatii: greseli obisnuite ce trebuie evitate
  Esecul in izolatii: greseli obisnuite ce trebuie evitate

AI INTREBARI PENTRU NOI?

Ne face placere sa iti raspunde la orice intrebare legata de produsele noastre, de unde pot fi cumparate, sau care ar fi solutia adecvata pentru proiectul tau.