Skip to Content

Solutii tehnice in constructii

Sistemul ETICS: Izolatia termica exterioara a mii de cladiri

Ghidul nostru ofera informatii detaliate despre sistemul Ceresit ETICS si produsele de izolatie termica exterioara recomandate de experti. 

Termoizolatie exterioara care dureaza

Sistemul Etics: Un Ghid Pentru Instalarea Termoizolatiei Exterioare

Aflati de ce mii de cladiri din intreaga lume folosesc sistemul Ceresit ETICS de izolatie termica exterioara si descoperiti produsele Ceresit pentru izolarea de lunga durata a fatadei.

Applying the facade decorative plaster on exterior wall
Aplicarea tencuielii de fatada

Termoizolatie Exterioara Pe Viata: Beneficiile Sistemului Etics

Applying the facade decorative plaster on exterior wall
Fatada tencuita a casei

Sistemul ETICS este solutia Ceresit pentru o izolatie de lunga durata, cu economie de costuri. Durabilitatea acestuia este principalul motiv pentru popularitatea sa din ultimii 50 de ani. Alte avantaje cheie:

 • Instalare usoara
 • Confort interior sporit
 • Aspect estetic imbunatatit
 • Mai putina energie necesara pentru incalzire

Cand utilizati un sistem de izolare termica exterioara de inalta calitate, cum ar fi ETICS, beneficiaza atat constructorul cat si proprietarul si ocupantii.

Utilizarea Adezivului Ceresit Pentru O Izolatie Termica Exterioara Mai Rezistenta

Inainte de a instala placile EPS (polistiren expandat), aveti nevoie de un mortar adeziv aderent atat la substraturi minerale, cat si la placile EPS.  

Urmati acesti pasi pentru prima etapa a izolarii fatadei:

 • Pregatiti substratul. Suprafata trebuie sa fie portanta, curata si aderenta. Daca este necesara uniformizarea, aplicati tinciul CT 29.
 • Pregatiti adezivul. Turnati praful intr-un recipient cu apa curata masurata si amestecati pana la omogenizare. Asteptati 5 minute, apoi amestecati din nou. Pentru a testa aderenta taiati cuburi EPS de 10x10x10 cm, lipiti-le de perete si lasati-le minim 72 ore. Apoi faceti un test de smulgere.
 • Aplicati adezivul. Folosind o gletiera, intindeti mortarul de-a lungul marginilor placii, creand o dunga de 3-4 cm latime. Adaugati 2-3 puncte de mortar in mijlocul placii. Dupa instalarea placii, mortarul trebuie sa acopere cel putin 40% din suprafata.
 • Instalati imediat placile. Apasati placile pe perete. Instalati-le pe verticala, apropiate precum zidaria. Folositi o nivela pentru a verifica daca sunt aliniate. Asteptati 2-3 zile.
 • Umpleti golurile dintre placi. Utilizati un adeziv poliuretanic precum CT 84 pentru a umple golurile. Indepartati excesul si neteziti suprafata.
 • Consolidati placile EPS. Daca este necesar, slefuiti placile cu hartie abraziva pentru a le uniformiza. Aplicati diblurile. (minimum 6 pe m2).

Se va realiza stratul de armare cu un adeziv Ceresit armat cu fibre pentru rezistenta la socuri si stres termic (Thermo Universal, CT190, CT 87). Dupa ce acesta s-a uscat, aplicati vopseaua grund CT 16.

Se va realiza stratul de armare cu un adeziv Ceresit armat cu fibre pentru rezistenta la socuri si stres termic (Thermo Universal, CT190, CT 87). Dupa ce acesta s-a uscat, aplicati vopseaua grund CT 16.

Sistemul ETICS este compatibil cu placi EPS si cu vata minerala. Ambele sunt extrem de eficiente si sunt potrivite atat pentru cladiri noi, cat si pentru renovari dar au proprietati diferite. Materialul pe care il alegeti va depinde de strategia generala de izolatie.

You need to accept cookies to play this video

Tencuieli Si Vopsele Etics Pentru Termoizolarea Fatadelor

Tencuielile de fatada Ceresit precum tencuiala decorativa siliconico-silicatica cu aspect de ‘praf de piatra’ CT 174 cu aplicare mecanizata imbunatatesc izolatia, previn patrunderea apei si contribuie la aspectul estetic al cladirii. Ceresit ofera tencuieli usor de aplicat si extrem de rezistente, bazate pe lianti minerali, acrilici, silicati si siliconici.

Pentru un strat de culoare stabil, finalizati procesul cu vopseaua pentru fatade Ceresit ETICS CT 48, o vopsea foarte durabila, hidrofoba, cu autocuratare, care isi pastreaza culoarea multi ani dupa aplicare. 

Produse Asociate

 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ro/ro/produse/solutii-pentru-fatada/produs#/ceresit-ct-16/SAP_0201IGC014E8/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CT 16
  CERESIT CT 16 QUARTZ CONTACT - VOPSEA GRUND 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ro/ro/produse/solutii-pentru-fatada/produs#/ceresit-ct-174/SAP_0201IDC014F2/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CT 174
  CERESIT CT 174 SILICATE SILICONE AQUASTATIC - Silicate-Silicone Plaster 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ro/ro/produse/solutii-pentru-finisare-pereti-interior/produs#/ceresit-ct-29/SAP_0201JDC014G9/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CT 29
  Mortar mineral gri, pentru repararea tencuielilor traditionale si a tencuielilor fine din interiorul si exteriorul cladirilor. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ro/ro/produse/solutii-pentru-fatada/produs#/ceresit-ct-48/SAP_0201IFC014J6/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CT 48
  CERESIT CT 48 VOPSEA SILICONICA 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ro/ro/produse/solutii-pentru-fatada/produs#/ceresit-ct-84-express-plus/SAP_0201ICC014M8/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CT 84 EXPRESS PLUS
  CERESIT CT 84 EXPRESS PLUS- ADEZIV POLIURETANIC PENTRU POLISTIREN SI VATA MINERALA - PISTOL 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ro/ro/produse/solutii-pentru-fatada/produs#/ceresit-thermo-universal/SAP_0201IAC015R0/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT THERMO UNIVERSAL
  CERESIT THERMO UNIVERSAL 2 in 1 - ADEZIV SI MORTAR 

AI INTREBARI PENTRU NOI?

Ne face placere sa iti raspunde la orice intrebare legata de produsele noastre, de unde pot fi cumparate, sau care ar fi solutia adecvata pentru proiectul tau.