Materiale pentru Hidroizolare

Hidroizolarea fundatiilor

Ghidul produselor de calitate 

Solutii de hidroizolare selectionate

Solutii De Hidroizolare

Solutiile potrivite de hidroizolare sunt cheia unei lucrari de succes in constructii. Acest ghid cuprinde toate etapele de lucru la fundatii, de la alegerea celui mai eficient strat de impermeabilizare, pana la tehnici de aplicare.

how to make waterproofing step 6 waterproofing cl 51 by
Hidroizolarea structurala este o parte esentiala a procesului de constructie. Partile cladirii care intra in contact cu solul si apa trebuie protejate - inclusiv peretii, placile de baza si fundatiile.

Sisteme De Hidroizolare: Prevenirea Deteriorarii Structurale

CERESIT CT 174 CT 175 vizual RO
Cand substratul este pregatit si suprafetele sunt curate, puteti incepe hidroizolarea.

Hidroizolarea este un pas fundamental. Lipsa impermeabilizarii temeinice, folosind produsele potrivite, poate cauza daune structurale. Chiar si materialele rezistente, cum ar fi betonul, sunt vulnerabile la stricaciuni cauzate de apa.

Cand comparati optiunile de hidroizolare, luati  in considerare urmatorii factori:

  • Unde? Impermeabilizati acoperisul sau fundatia? Interior sau exterior? Zona este expusa la conditii meteorologice extreme?
  • Ce? Evaluati starea substratului, abordarea va depinde de material si absorbtia acestuia
  • Umiditate? Nivelul de umezeala si incarcatura de apa conteaza. Fundatiile expuse la apa sub presiune necesita produse si metode de aplicare diferite.

Solutii De Hidroizolare Pentru Fundatii: Pas Cu Pas

Fundatiile si subsolurile necesita adesea hidroizolatie lichida. Puteti folosi mortarele hidroizolante aplicate lichid CR 65, CR 90 (pentru substraturi nedeformabile) si CR 166 (pentru substraturi deformabile). Cititi Fisa de date tehnice (FDT) pentru a gasi produsul necesar.

CERESIT CR166 area Basement 1000x750 jpg
Dupa ce ati aplicat hidroizolarea puteti considera lucrarea terminata, impermeabilizarea va rezista multi ani.

Iata ce trebuie sa faceti atunci cand lucrati cu substraturi minerale (zidarie sau beton):

1. Pregatiti suprafetele. Substraturile trebuie sa fie curate si uscate, uniforme, capabile sa suporte sarcini, suprafata sa fie aderenta. Umpleti golurile cu cimentul CX 5 sau mortarul CX 15.

2. Umeziti substratul inainte de aplicare, fara a forma balti.

3. Aplicati primul strat (CR 65, CR 90 sau CR 166). Amestecati cu un mixer la viteza mica componentele pregatite in raportul corect. Aplicati abundent primul strat cu o pensula pe substratul umezit. Daca pulverizati mecanic, neteziti imediat.

4. Aplicati al doilea strat peste primul strat dupa ce acesta s-a intarit, dar nu a pierdut toata umiditatea. Cu cat presiunea apei este mai mare, cu atat stratul trebuie sa fie mai gros. Asteaptati pana cand acesta s-a uscat complet.

5. Instalati  placi pentru protectie mecanica.  Alegeti placile de aceeasi grosime, aplicati adeziv pe spatele lor si apasati-le ferm pe substrat, uniform si fara a lasa rosturi intre ele. Lucrati intotdeauna de jos in sus.

Iata cum puteti creea o hidroizolare structurala solida cu produsele Ceresit usor de utilizat.

You need to accept cookies to play this video

Cele Mai Bune Produse Pentru Hidroizolatii Profesionale

Ceresit are o gama larga de solutii impermeabilizante profesionale pentru orice tip de proiect. Produsele sunt de inalta calitate, usor de utilizat, de incredere si rezistente in timp.

Protejati pe termen lung orice element care intra in contact cu solul sau apa , cu un ciment sau mortar cu aplicare lichida si uscare rapida din gama de inalta calitate Ceresit.

O varianta perfecta pentru impermeabilizarea fundatiilor si subsolurilor este si membrana bituminoasa autoadeziva cu aplicare la rece.

Pentru acoperisuri, luati in considerare si invelisurile acrilice elastomerice.
Ceresit CO 84 este un aditiv special pe baza de silicon, conceput pentru a produce tencuieli impermeabile adecvate lucrarilor de reparatii.

AI INTREBARI PENTRU NOI?

Ne face placere sa iti raspunde la orice intrebare legata de produsele noastre, de unde pot fi cumparate, sau care ar fi solutia adecvata pentru proiectul tau.