Skip to Content

Solutii tehnice in constructii

Reparatia betonului

Recomandari si sfaturi 

Solutii concrete

Reparatia Betonului: Ghidul Expertilor Pentru Umplerea Fisurilor

Chiar si betonul de calitate se deterioreaza in timp. Cu produsele potrivite, reparatia este simpla. Cititi mai departe pentru a afla mai multe despre repararea fisurilor din beton, folosind mortare de umplere.

Repararea Betonului: Cauze Si Solutii

Conditiile meteorologice extreme, coroziunea chimica, defecte structurale sau betonul de calitate scazuta pot duce la probleme grave daca nu sunt rezolvate.

Primul pas este identificarea problemei. Daunele mai profunde necesita mai multe etape de reparatii. Daca singura deteriorare provine de la carbonatare, aplicarea unei vopsele Ceresit poate fi suficienta.

Luati in considerare si acesti factori:

 • Sarcina – structura de beton va fi expusa la greutati mari?
 • Compatibilitatea –materialul de reconstructie este compatibil cu structura originala din beton?
 • Mediul – daca lucrati in conditii de temperatura sau umiditate extrema, produsul de reparare este adecvat?

Odata stabilite problemele si conditiile, decideti asupra strategiei de restaurare. Daca protejati si armati structuri din beton si otel, utilizati un mortar anticoroziv precum CD 30. Pentru fisuri sau goluri, veti avea nevoie de un mortar de umplere precum CD 25.

repararea fisurilor din beton, repararea betonului
Fisurile si golurile duc la daune majore daca sunt ignorate. Aplicati mortarul intr-un strat uniform folosind o mistrie.

Reparatia Fisurilor Din Beton: Pas Cu Pas

Cand decideti cum sa abordati o lucrare de reparare a betonului, luati in considerare tipul de beton si clasificarea acestuia in cadrul sistemului Ceresit PCC. De exemplu, podurile (PCC I) sunt expuse la alte conditii decat fatadele (PCC III) si vor avea nevoie de produse si tehnici de reparatie diferite.

In timp ce fisurile mari si adanci vor necesita reparatii mai complexe ale betonului, fisurile sau gaurile mai mici pot fi reparate folosind materialul de reparatii CD 24 sau mortarul de umplere cu granulatie fina CD 25, pentru straturi de 5-30 mm grosime. La repararea  unor gauri mai adanci (30-100 mm grosime) aplicati un strat de CD 26 inainte de a utiliza CD 25.

Mortarul CD 25 ofera o contractie redusa, este impermeabil, cu intarire rapida si este potrivit pentru utilizare pe beton si beton armat. Aplicati mortarul in conditii uscate, temperate.

Vezi Cum Se Repara Fisura Din Beton:

1. Pregatiti substratul prin sablare sau frezare. Substratul de beton trebuie sa fie curat, uscat si aderent.

2. Pregatiti mortarul CD 25. Turnati mortarul intr-un recipient cu apa curata, masurata conform FDT. Mixati lent pana cand amestecul este uniform. Asteptati 3 minute, apoi amestecati din nou.

3. Se aplica CD 30 cu o pensula preparat in consistenta fluida pentru a realiza un strat de contact. Dupa 30 min aplicam urmatoarele straturi.

4. Aplicati mortarul CD 25. In timpul de punere in opera (aproximativ 30 de minute), aplicati mortarul cu o mistrie, apoi neteziti-l.

5. Aplicati straturi suplimentare de CD 25 (sau CD 26 pentru fisuri mai adanci). Aplicati fiecare strat in decurs de 3 ore de la aplicarea anterioara. Alternativ, asteptati 24 de ore. Apoi umeziti substratul si aplicati urmatorul strat.

6. Dupa 2 zile, aplicati CD 24. Acesta va face suprafata mult mai neteda.

Pentru o durata de viata mai lunga, protejati suprafata impotriva coroziunii si a conditiilor de mediu. La 3 zile dupa aplicarea CD 25, utilizati o vopsea Ceresit sau hidroizolatia flexibila CR 166 pentru o protectie sporita.

Produse Asociate

 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ro/ro/produse/mortare-and-auxiliare/produs#/ceresit-cd-25/SAP_0201VLC013L7/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CD 25
  Mortar de umplere monocomponent cu granulatie fina pentru netezirea betonului si a betonului armat, pentru umplerea fisurilor sau golurilor si repararea substraturilor deteriorate. Domeniul de aplicare este cuprins intre 5 si 30 mm. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ro/ro/produse/mortare-and-auxiliare/produs#/ceresit-cd-26/SAP_0201VLC013L8/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CD 26
  Mortar de umplere monocomponent cu granulatie grosiera pentru netezirea betonului si a betonului armat, pentru umplerea fisurilor sau golurilor si repararea substraturilor deteriorate. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ro/ro/produse/mortare-and-auxiliare/produs#/ceresit-cd-30/SAP_0201VLC013L9/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CD 30
  CERESIT CD 30 PROTECTIE ANTICOROZIVA MINERALA 

AI INTREBARI PENTRU NOI?

Ne face placere sa iti raspunde la orice intrebare legata de produsele noastre, de unde pot fi cumparate, sau care ar fi solutia adecvata pentru proiectul tau.