Solutii tehnice in constructii

Inhibitori de coroziune

Beton cu durata lunga de viata 

Ceresit are grija de beton

Combaterea Coroziunii: Utilizarea Inhibitorilor De Coroziune In Beton

Pentru a combate coroziunea, aveti nevoie de chimia inhibitorilor de coroziune din beton. Utilizarea aditivului potrivit va preveni riscul de coroziune pe termen lung, creand beton de durata de viata crescuta. Cititi mai departe pentru a afla mai multe despre utilizarea aditivului inhibitor de coroziune pentru rezultate superioare.

 

coroziunea betonului, beton corodat
Coroziunea este un proces natural, dar in timp poate distruge betonul, necesitand lucrari de reparatii costisitoare. Solutia? Utilizarea inhibitorilor de coroziune in beton.

Inhibitori De Coroziune In Beton: O Solutie Simpla, Cu Economie De Costuri

Coroziunea este cauza cea mai comuna a deteriorarii betonului armat. Unele substante reactioneaza cu armatura din otel si creeaza rugina, care apoi provoaca fisuri si coroziune in beton. Stricaciunile se raspandesc rapid, asa ca interventia prompta este esentiala pentru a evita costurile reparatiilor care sunt adesea extrem de mari.

Pentru a crea beton cu durata de viata mai lunga, este esentiala utilizarea aditivilor care formeaza un strat protector in jurul barelor de otel, oprind astfel coroziunea. Acestia sunt potriviti in mod ideal pentru constructii noi sau atunci cand se repara suprafete expuse la saruri.

Puteti folosi multi alti aditivi pentru beton pentru a imbunatati proprietatile betonului si rezistenta pe termen lung, de exemplu emulsia de contact CC 81.

Utilizarea Aditivilor Inhibitori De Coroziune Si A Mortarului Pentru Repararea Betonului

O modalitate rapida si usoara de a proteja si a consolida betonul vechi, deteriorat, este adaugarea unui aditiv care inhiba coroziunea in apa atunci cand amestecati betonul, creand astfel lucrari de reparatii durabile.

Sau puteti utiliza un mortar de reparatii „2 in 1” care contine inhibitori de coroziune, cum ar fi CD 30. Este special conceput pentru lucrari de reparatii pe diverse structuri din beton, inclusiv balcoane si tavane. Acestea sunt principalele beneficii:

  • Aderenta excelenta la otel si beton
  • Proprietati de inhibare a coroziunii si impermeabilizare
  • Rezistenta la inghet
  • Usor de utilizat atat pe suprafete orizontale cat si pe cele verticale

Cum Se Efectueaza Reparatia Cu Mortarul Cd 30

Dupa ce ati indepartat betonul corodat si rugina, asperizati suprafata si curatati-o de praf. Apoi urmati acesti pasi simpli:

1. Pregatiti mortarul CD 30. Turnati continutul sacului intr-un recipient cu o cantitate masurata de apa curata. Amestecati incet pana cand obtineti o consistenta uniforma.

2. Aplicati stratul protector de CD 30 pe armatura. Folositi o pensula pentru a acoperi uniform armatura de otel cu un strat de mortar. Asteptati ca stratul sa se intareasca (aproximativ 3 ore), apoi aplicati al doilea strat in acelasi mod.

3. Folositi un spray pentru a umezi substratul de beton. Suprafata trebuie sa fie umeda dar fara a se forma balti.

4. Aplicati stratul de contact de CD 30. Folositi o pensula pentru a acoperi intreaga suprafata (atat beton, cat si armatura) cu un strat generos de mortar. Asteptati aproximativ 30-60 de minute. Cand stratul de contact s-a uscat fara sa se intareasca complet, puteti trece la urmatoarea etapa a reparatiei betonului, folosind un alt tip de mortar, de exemplu 25, pentru a netezi betonul.

PRODUSE ASOCIATE

  • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ro/ro/products/mortars-and-auxiliaries/central-pdp#/ceresit-cd-30/SAP_0201VLC013L9/searchResult.productFields.MainImageAltText}
    CERESIT CD 30
    CERESIT CD 30 PROTECTIE ANTICOROZIVA MINERALA 

AI INTREBARI PENTRU NOI?

Ne face placere sa iti raspunde la orice intrebare legata de produsele noastre, de unde pot fi cumparate, sau care ar fi solutia adecvata pentru proiectul tau.