Solutii tehnice in constructii

Chituri pentru gresie: Starurile secrete ale placarilor perfecte

Planificarea corecta este esentiala si implica nu numai alegerea placilor, a chitului si a adezivului pentru gresie potrivite, ci si a aspectului vizual dorit. 

Informatii despre chitul pentru gresie

Chit Pentru Gresie: Finisajul Final Pentru Proiectele De Placare

Chitul pentru rosturi umple golurile din zonele cu placari si creeaza o suprafata plana circulabila, niveland diferentele dintre placi.

Applying the bathroom grouts with silicone sealant
Etansarea rosturilor cu silicon sanitar intre placi ceramice din colturi

Informatii Despre Chitul Pentru Gresie

Chitul de rosturi joaca un rol important in igiena si sanatate. Previn acumularea de murdarie si bacterii, faciliteaza procesul de curatare si asigura un climat interior sanatos.

Chiturile flexibile pentru gresie, in combinatie cu un adeziv flexibil pentru gresie si respectand dimensiunea necesara a rostului, protejeaza impotriva stresului mecanic si compenseaza efectele schimbarilor de temperatura.

Utilizarea Chitului Pentru Gresie

Odata ce adezivul pentru gresie s-a uscat, puteti incepe chituirea. Acest videoclip demonstreaza tehnicile de chituire cu CE 40 Aquastatic:

1. Pregatiti materialele. Pe langa echipamentul de siguranta (manusi de cauciuc si ochelari de protectie), aveti nevoie de o gletiera pentru chit din cauciuc, un mixer, bureti, o galeata, apa si chit.

2. Amestecati chitul cu cantitatea specificata de apa, urmand instructiunile din FDT. Adaugati apa, apoi chitul si amestecati pana cand materialul este omogen (90 – 180 de secunde). Nu adaugati mai multa apa decat este specificat in fisa tehnica sau pe ambalaj. Asteptati 3 minute, apoi mixati din nou.

You need to accept cookies to play this video

Applying the bathroom grouts with silicone sealant
Chiuveta incorporata care este sigilata cu silicon sanitar

3. Aplicati chitul. Folosind o gletiera, acoperiti golurile aplicand chitul in  diagonala. Indepartati excesul de material cu gletiera inclinata.

4. Inainte de curatare, chitul de rosturi trebuie sa inceapa sa se intareasca. Testati cu degetul pentru a nu indeparta chitul atunci cand curatati.

5. Curatati. Cu un burete semi-umed umeziti- curatati suprafata cu miscari circulare. Neteziti chitul si curatati, folosind buretele tinut la unghi. Spalati periodic buretele. Lasati chitul sa se usuce si curatati din nou suprafata dupa 1 – 2 ore. Efectuati curatarea finala a doua zi cu un burete umed.

Selectarea Celui Mai Bun Chit Pentru Gresie

Asigurati-va intotdeauna ca chitul se poate lipi de materialele folosite. Trebuie sa stiti ce fel de placi veti utiliza inainte de a cumpara chitul. Verificati daca chitul este potrivit pentru un anumit proiect si spatiu.

Info box: Gasiti valorile clasei CG (pentru chiturile pe baza de ciment) in informatiile despre produs. Chiturile pentru placi CG1 ofera performante normale, cele CG2 ofera performante imbunatatite.

Trebuie sa cunoasteti latimea rosturilor dintre placi inainte de a cumpara chitul. Produsele precum CE 33 sunt formulate pentru diferite tipuri de placi si latimi de rosturi. Sunt chituri potrivite pentru pereti si podele, usor de spalat si formulate pentru lucrari eficiente de chituire.

Chitul flexibil CE 40 Aquastatic este un produs polivalent disponibil in mai multe culori care impiedica patrunderea apei in chit, deci este excelent pentru utilizarea in incaperi umede. Natura sa flexibila il face potrivit pentru proiecte pe substraturi deformabile/critice precum balcoanele.

Daca aveti nevoie de un chit care poate rezista la solicitari chimice si mecanice grele, alegeti un produs precum CE 79 UltraEpoxy Industrial.

Produse Asociate

 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ro/ro/products/tiling/central-pdp#/ceresit-ce-33/SAP_0201SFC013M4/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CE 33
  Chit de rosturi cu aspect fin, de inalta calitate, pentru placari ceramice neabsorbante si pentru umplerea rosturilor late si inguste de 1 pana la 8 mm latime. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ro/ro/products/tiling/central-pdp#/ceresit-ce-40/SAP_0201SGC013M9/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CE 40
  Chit de rosturi rezistent la apa, flexibil, pentru placi ceramice si portelanate, piatra naturala si marmura conceput pentru rosturi cu o latime de 1-8 mm.
   
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ro/ro/products/tiling/central-pdp#/ceresit-ce-79/SAP_0201SQC013N9/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CE 79
  Mortar epoxidic bicomponent, rezistent la substante chimice, pentru montarea si chituirea placilor si mozaicurilor cu o latime a rosturilor cuprinsa intre 1 si 15 mm. Ideal pentru industrie, locuri publice si zonele cu trafic intens. 

AI INTREBARI PENTRU NOI?

Ne face placere sa iti raspunde la orice intrebare legata de produsele noastre, de unde pot fi cumparate, sau care ar fi solutia adecvata pentru proiectul tau.