Cand rezistenta conteaza, alegeti epoxidic

Adezivi epoxidici

Adezivii epoxidici sunt etansanti structurali importanti care joaca roluri critice in protejarea pardoselilor si a altor suprafete.

Glistening, sealed concrete floor in an industrial setting

Ce sunt adezivii epoxidici?

Adezivii epoxidici si etansantii epoxidici sunt foarte versatili si servesc o serie de scopuri, de la etansarea rosturilor  pana la crearea de straturi de protectie rezistente pentru podea in medii industriale. Puteti folosi adezivii pentru hidroizolatie, fiind perfecti pentru instalarea placilor si mozaicurilor in spatii umede, cum ar fi bai si piscine.

La fel ca adezivii epoxidici, etansantii epoxidici sunt cunoscuti pentru rezistenta si durabilitatea lor. Sunt realizati din doua componente, un intaritor si o rasina, care trebuie bine amestecate inainte de aplicare.

Sfaturi pentru selectarea adezivilor epoxidici

Atunci cand alegeti un adeziv epoxidic, trebuie sa luati in considerare mai multi factori, in special aderenta si flexibilitatea: produsul trebuie sa se poata lipi de materialele de constructie si sa se extinda sau sa se contracte la fel de mult ca acestea. Este necesar sa reziste la solicitarea mecanica exercitata asupra materialelor.

Pentru montarea si chituirea placilor ceramice alegeti CE 79 Ultraepoxy Industrial, sau CE 89 Ultraepoxy Premium, mortare epoxidice bicomponente, cu rezistenta chimica si mecanica ridicata.

Cum se utilizeaza adezivii epoxidici

Inainte de a incepe, consultati FDT pentru informatii despre temperatura si nivelul de umiditate adecvate.

  1. Pregatiti materialele. Pe langa adeziv, mai aveti nevoie de un mixer, o matura, o pensula sau trafalet pentru aplicare, manusi si ochelari de protectie. Este posibil sa aveti nevoie de un grund si un polizor.
  2. Protejati-va. Purtati manusi si ochelari de protectie.
  3. Pregatiti suprafetele. Utilizati adezivul numai pe suprafete portante, solide, curate si uscate, care au fost amorsate corespunzator (daca este necesar). Consultati FDT pentru informatii despre grunduri si tratarea sau  repararea suprafetei suport. Rezistenta suprafetei trebuie sa se potriveasca cu tensiunile statice, termice si dinamice anticipate.
  4. Amestecati adezivul. Mixati proportiile adecvate de intaritor si rasina (consultati FDT) la viteza mica pana cand amestecul este omogen.
  5. Diluati. Consultati FDT pentru informatii despre diluarea etansantului epoxidic.
  6. Aplicati. Utilizati o gletiera cu dimensiunea adecvata a dintilor  pentru a aplica adezivul pe substratul pregatit in timpul de lucru al adezivului. Poate fi necesar sa aplicati adeziv epoxidic si pe intradosul placilor ceramice, functie de dimensiunea acestora.
Merita asteptarea si munca suplimentara: adezivul epoxidic de sub aceste placi protejeaza impotriva apei.

7. Timpul de intarire.  Consultati FDT pentru aflarea timpului de intarire necesar, tinand cont de temperatura si umiditatea relativa.

8. Indepartarea si curatarea. Puteti folosi un solvent pentru a curata uneltele imediat dupa utilizare si pentru a indeparta excesul de adeziv neintarit. Adezivul intarit se indeparteaza doar mecanic.