Skip to Content

Balcone si curti - Montarea placilor

Construirea de balcoane și terase nu este o stiinta, dar ca si in cazul altor lucruri, detaliile sunt cele mai importante.

Data fiind expunerea pe care o au elementele, produsul final trebuie sa respecte cele mai inalte cerinte structurale si fizice. Orice eroare de planificare sau de fabricatie poate avea consecinte directe sau poate duce la daune structurale iremediabile. Primul pas in planificare trebuie sa fie o privire de ansamblu asupra tipului de constructie, iar a doua intrebare este ce materiale este indicat sa folosesti. Ceresit sustine planificarea si executia cu produse de inalta calitate: sistemele noastre acopera o gama larga de produse rezistente la inghet, umiditate si schimbari ale temperaturilor ridicate. Ceresit are produse pentru pregatirea suportului si hidroizolare, cat si adezivi pentru placarea placilor ceramice si a chitului.

Pas Cu Pas

Pasul 1: Pregatirea Stratului De Baza

Ceresit Tiling Systems LP, Balconies, teaser, size 1280x960

Inainte de a lua orice decizie privind hidroizolarea si placarea, este necesar sa se testeze si sa se evalueze substratul si starea acestuia. Apa trebuie sa fie in stare lichida - de aceea este necesar sa se proiecteze un sistem de drenaj de lunga durata si eficient. Balcoanele si terasele trebuie amenajate cu o panta minima de 2% pentru a ajuta la scurgerea apei care se va acumula.

Pasul 2: Hidroizolarea

Ceresit Tiling Systems LP, Terraces, balconies and patios, waterproofing, size 1280x960

Pentru a păstra valoarea și a evita deteriorarea structurală, proiectarea terasei și hidroizolația trebuie să fie perfect coordonate.

Orientările pentru planificarea și executarea hidroizolațiilor necesare pentru terase, balcoane și curți sunt definite de reglementările și standardele locale și UE.

Ceresit ofera informatii detaliate in brosuri pentru pozarea faianta pentru balcoane si terase.

Pasul 3: Instalare Placi Ceramice

Ceresit Tiling Systems LP, Terraces, balconies and patios, tiling, size 1280x960

Placile ceramice si placile din piatra naturala sunt excelente pentru acoperirea pardoselii balcoanelor si a teraselor. Daca sunt asezate corespunzator, acestea ofera o durata de viata foarte lunga. Pentru suprafetele exterioare, placile trebuie sa aiba o acoperire de 100% adeziv. Daca placile nu sunt complet presate in adeziv, se vor forma pori in care se va acumula apa. Umiditatea prinsa in adeziv va duce la o varietate de probleme, de la eflorescenta imbinarilor pana la deteriorarea inghetului si delaminarea placilor. Ceresit ofera solutii fiabile de placare cu gresie pentru balcoane si terase.

Pasul 4: Aplicarea Chitului

Ceresit Tiling Systems LP, Terraces, balconies and patios, grouting, size 1280x960

Dupa amestecare, chitul se poate aplica peste placi cu o mistrie de cauciuc. Cu ajutorul mistriei, este necesar sa presezi chitul intre placile ceramice, pana la umplerea tuturor cavitatilor si pana cand acesta este aliniat cu placile aplicate. Dupa aceea, restul de chit este indepartat de pe placile ceramice folosind marginea mistriei la un unghi de 90°. Este necesar sa se faca miscari in diagonala pentru a indeparta cat mai mult chit posibil fara a scoate chitul care se afla intre placile ceramice. Pentru a obtine un aspect uniform, estetic si pentru a permite o curatare usoara, inainte de spalare, este necesar sa lasati chitul pentru ceva timp, pentru ca acesta sa se intareasca.

Produse Recomandate

  • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ro/ro/produse/solutii-pentru-placari/produs#/ceresit-ce-33/SAP_0201SFC013M4/searchResult.productFields.MainImageAltText}
    CERESIT CE 33
  • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ro/ro/produse/solutii-pentru-placari/produs#/ceresit-cl-51/SAP_0201SKC013R0/searchResult.productFields.MainImageAltText}
    CERESIT CL 51
  • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ro/ro/produse/solutii-pentru-placari/produs#/ceresit-cm-17/SAP_0201SBC013W2/searchResult.productFields.MainImageAltText}
    CERESIT CM 17

AI INTREBARI PENTRU NOI?

Ne face placere sa iti raspunde la orice intrebare legata de produsele noastre, de unde pot fi cumparate, sau care ar fi solutia adecvata pentru proiectul tau.