Skip to Content

Fibre force etics

Urmariti Video-ul Fibre Force!

You need to accept cookies to play this video

Fibre Force – Cum Functioneaza?

Fibre Force ETICS Benefits

Tehnologia Fibre Force este o combinatie sinergetica de fibre minerale si naturale folosite in adezivii si masele de spaclu pentru termoizolare Ceresit care asigura armare suplimentara structurii cimentoase rigide a mortarului.

Structura armata a mortarului, in conditii de vreme neprielnica, este mai flexibila si mai putin predispusa la tensiuni termice.

Masa de spaclu intarita de aceasta combinatie unica de fibre este durabila si poate rezista la impact ridicat. Strucutra aditionala 3D de fibre din structura ajuta la disiparea fortei impactului si reduce numarul de microfisuri.

Fibrele imbunatatesc, de asemenea, comportamentul post-fisurare, prin lipirea mecanica a deja microfisuratului material si blocand mai departe propagarea fisurii.

Adezvii Si Masele De Spaclu De Termoizolare Ceresit Cu Tehnologia Fibre Force Confera:

Fibrele intaresc structura matriciala rigida a masei de spaclu. Datorita combinatiei unice, aceasta este durabila si poate suporta impacturi ridicate. Fibrele creeaza un fel de armare dispersata, care intareste suprafata si ofera sustinere dubla – prin fibre in structura sa si prin inglobarea perfecta a plasei din fibra de sticla.

Structura intarita a mortarului performand in conditii de vreme neprielnica este mai flexibila si mai putin predispusa la tensiuni termice. Matricea 3D specifica Fibre Force, in combinatie cu o plasa din fibra de sticla, genereaza o configuratie patrunzatoare si complementara care confera flexbilitate si elasticitate excelente.

Structura 3D aditionala, creata de fibre ajutaa la disiparea fortei impactului si reduce numarul de microfisuri.

Datorita flexibilitatii sale excelente, masa de spaclu cu Fibre Force in combinatie cu plasa din fibra de sticla, previne formarea fisurilor, zgarieturilor fine si compenseaza tensiunea exercitata de factori externi (precum variatii de temperatura de peste 90°C).

Fibrele imbunatatesc comportamentul post-fisurare, prin lipirea mecanica a deja microfisuratului material si blocand mai departe propagarea fisurii. Prin urmare, putem spune ca masa de spaclu cu tehnologia Fibre Force este un material compozit inovator.

Prin mixare usoara, se obtine o masa omogena, fina si cu maleabilitate ridicata. Retentia de apa este optimizata, ceea ce premite inglobarea perfecta a masei de spaclu, compatibilitatea acesteia cu stratul proaspat de mortar si timp extins de lucrabilitate a mortarului proaspat, precum si durata optima de imbatranire a acestuia. Toate aceste aspecte sunt importante mai ales atunci cand se lucreaza pe suprafete mari ale fatadelor sau in conditii solicitante de temperatura si umiditate.

In plus, stratul de armare realizat cu mase de spaclu cu fibre Fibre Force este neted si, astfel usureaza activitatile legate de amorsare si tencuire.

Masa de spaclu flexibila si rezistenta la impact cu tehnologia Fibre Force extinde durabilitatea intregului sistem, ceea ce presupune rezistenta la tensiuni termice, impacturi mecanice si efecte ale umiditatii.

Masele de spaclu cu tehnologia Fibre Force sunt de asemenea rezistente la acumularea de apa si permeabile la vapori.

Finisate cu tencueilile flexibile siliconice CT 74, CT 75 Self Clean sau cu tencuielile siliconico-silicatice CT 174, CT 175 Aquastatic, toate cu tehnologia Double Dry (hidrofobe, absorbtie foarte scazuta de apa si permeabilitate iridcata la vapori), acestea imbunatatesc valorile tehnice si de utilizate ale intregului sistem de izolare.

Sinergia dintre tencueilile flexibile, cu absorbtie scazuta de apa si permeabilitate ridicata la vapori si masele de spaclu Fibre Force, in care fibrele functioneaza ca armare dispersata, da nastere unui sistem mai flexibil si mai rezistent la intemperii. Drept rezultat, devine si mai rezistent la factori externi precum variatii mari de temperatura sau conditii de umiditate si are o influenta asupra durabilitatii generale a sistemului si a rezistentei sale la impact si intemperii. Alt avantaj al rezistenti ridicate a sistemului la formarea de microfisuri si tensiuni cauzate de variatiile mari de temperaturo consta in paleta coloristica extinsa pentru tencuiala ca strat final.

Pentru sistemele standard de termoizolare, este recomandata folosirea tencuielilor in culori cu valoare de reflexie a luminii HBW/LRV >25% - culori mai degraba in nuante pale. Aceasta se datoreaza faptului ca radiatiile solare absorbite contribuie la aparitia tensiunii termice. Acesta este un fenomen care cauzeaza microfisuri si, uneori, chiar deteriorarea si caderea unor parti din sistemul fatadei.

In cadrul sistemelor Ceresit Self Clean sau Aquastatic cu masele de spaclu cu Fibre Force Thermo Universal sau CT 190 si tencuieli bazate pe tehnologia Double Dry – CT 74, CT 75 siliconice sau CT 174, CT 175 siliconico-silicatice – se poate merge mai departe cu optiunile coloristice si se pot alege nuante cu HBW/LRV de 18% sau mai putin.

CERESIT vizual fibre force RO

Combinatie Unica De Fibre Oprind Microfisura In Masa De Spaclu

Fibrele dispersate sunt bine ancorate in structura cimentoasa a mortarului si, astfel, proiectate sa suprime propagarea fisurii si sa transfere o parte din fortele interne dupa zgariere. Acolo unde zgarietura a fost intrerupta de fibra, se asigura integritatea materialului.

Gama De Produse

CERESIT THERMOUNIVERSAL mortar adeziv universal fotografie de produs 25 kg RO
  • Aderenta puternica la stratul suport
  • Rezistenta la socuri
CERESIT CT 190 mortar adeziv fotografie de produs 25 kg RO

Ceresit Ct 190 Mw Flex Adeziv Si Masa De Spaclu Pentru Vata Minerala

  • Foarte rezistent la impact mecanic
  • Combinatie unica de fibre
  • Rezistent la microfisuri si fisuri
  • Aderenta ridicata la substraturi minerale si vata minerala
CERESIT CT 87 mortar adeziv alb fotografie produs 25 kg RO
  • 2 in 1 – nu necesita grunduire inainte de aplicarea tencuielii
  • Combinatie unica de fibre
  • Rezistent la microfisuri si fisuri
  • Consum considerabil mai scazut per m²

AI INTREBARI PENTRU NOI?

Ne face placere sa iti raspunde la orice intrebare legata de produsele noastre, de unde pot fi cumparate, sau care ar fi solutia adecvata pentru proiectul tau.