Terase, balcoane si verande

Fiind expuse conditiilor din exterior, produsele finale trebuie sa faca fata unor cerinte mecanice si structurale. Orice greseala de planificare sau eroare de constructie poate avea consecinte directe si se poate ajunge la afectarea integritatii structurale. Primul pas in planificare trebuie sa fie o examinare foarte atenta a tipului cladirii, iar al doilea este sa iti dai seama ce tip de materiale sunt necesare.  Produsele noastre acopera toata gama de produse rezistente la inghet, umiditate, schimbari de temperatura - destinate pregatirii substratului, hidroizolarii si chituirii.

Pas cu pas

Pasul 1

Pregatirea suprafetei

Inainte de a lua orice decizie in ceea ce priveste hidroizolarea, este esential sa testezi si sa evaluezi tipul substratului. Apa trebuie sa fie capabila sa curga. Balcoanele si terasele trebuie sa fie planificate cu o inclinatie minima de 2%.

Pasul 2

Hidroizolare

Pentru a pastra integritatea si a evita prejudiciile structurale cauzate de anumiti factori, design-ul teraselor si hidroizolarea trebuie sa se potriveasca perfect. Punctele orientative de care trebuie sa tii cont cand planifici si executi hidroizolarea unei terase sunt definite de normele locale si standardele Uniunii Europene. Ceresit iti ofera informatii detaliate in cadrul brosurilor dedicate placarii balcoanelor si teraselor.

Pasul 3

Placarea

Placile ceramice si piatra naturala sunt alegeri excelente pentru a acoperi podelele balcoanelor si teraselor. Daca sunt instalate corect, au o durata de viata foarte lunga. Pentru spatiile exterioare, mortarul adeziv trebuie aplicat in asa fel incat sa asigure umectare pe intreaga suprafata a placii. Daca placile sau dalele nu sunt complet introduse in adeziv, se vor forma goluri unde se poate acumula apa. Umezeala captiva in patul adezivului va cauza, eventual, diferite probleme: de la eflorescenta pana la stricaciuni cauzate de frig. Ceresit iti ofera informatii detaliate in cadrul brosurilor dedicate placarii balcoanelor si teraselor.