Pregatire - testarea stratului suport

Testarea stratului suport include pasi importanti, precum masurarea umiditatii pardoselii, verificarea conditiei stratului suport, amorsare. Practic, suprafata trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: sa aiba o rezistenta mecanica ridicata, sa fie uscata, sa nu aiba urme de praf si grasimi.

Masurarea umiditatii

Evaluarea nivelului de umiditate este responsabilitatea celui care aplica placile ceramice inainte de a incepe lucrarea. Metoda CM este dovedita ca fiind eficienta in testarea substratului.

Verificarea conditiilor substratului

Verificarea conditiilor substratului (rigiditate, gauri)

Inspectia vizuala

O inspectie vizuala poate oferi raspunsuri la intrebari importante, precum: exista imperfectiuni de suprafata vizibile, cum ar fi crapaturi, stricaciuni din cauza apei sau alt gen de contaminari?

Testarea rezistentei

Folosind un obiect contondent, zgarie suprafata. Cu cat este mai adanca zgarietura, cu atat mai slaba este rezistenta mecanica a stratului suport.

Testarea gradului de absorbtie

Acest test ofera informatii despre gradul de absorbtie al substratului. Daca apa este absorbita si suprafata capata culoare neagra, este necesar sa aplici o amorsa speciala.

Testul benzii adezive

Aplica o banda adeziva pe stratul de vopsea. Daca atunci cand o indepartezi cu putere, se dezlipeste cu tot cu vopsea, trebuie sa aplici o amorsa cu rol de intarire.