Baie si bucatarie

Placile ceramice sunt folosite in mod frecvent in incaperile unde exista un grad ridicat de umiditate. Astfel, planificarea unor detalii precum hidroizolarea, alegerea unui chit pentru rosturi si a unui adeziv este un factor important.

Pas cu pas

Pasul 1

Pregatirea substratului

Verificarea si pregatirea substratului sunt pasi importanti pentru a garanta un efect durabil. Practic, suprafata trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: trebuie sa reziste stresului mecanic, sa fie uscata, fara praf si grasimi. Pentru detalii (masurarea umiditatii, verificarea conditiei stratului suport) vezi sectiunea "Pregatire"

Pasul  2

Hidroizolarea

Unele suprafete sunt expuse in mod direct contactului cu apa: peretii si podeaua dusului si imprejurimile lor, spatiile de langa cazi. Aceste suprafete trebuie sa fie protejate prin aplicarea unui etansant special care sigileaza stratul de sub placile ceramice. In primul rand, sigileaza suprafata respectiva corespunzator, apoi fixeaza placile - acesta este principiul fundamental care se aplica suprafetelor expuse la umiditate. Sistemul de izolare sub placi Ceresit este eficient si usor de aplicat.

Pasul 3

Aplicarea placilor si chituirea

Alegerea adezivilor potriviti depinde de natura stratului suport si, intr-o mare parte, de placile pe care le folosesti: ceramice, portelanate, piatra naturala sau mozaic. Ceresit iti ofera adezivul potrivit pentru placi si o gama variata de chituri colorate pentru a oferi lucrarii un aer modern.