Produse Ceresit

Tencuiala decorativa siliconico-silicatica cu aspect de "scoarta de copac" - CT 175

Tencuiala decorativa siliconico-silicatica, granulatie de 2 mm, aplicata in strat subtire pentru aplicatii la interior si exterior. Tencuiala decorativa siliconico-silicatica Ceresit CT 175 este durabila, usor de curatat si intretinut

Tencuiala decorativa siliconico-silicatica Ceresit CT 175 este permeabila la vapori, rezistenta la factorii atmosferici agresivi si murdarie. Tencuiala decorativa siliconico-silicatica Ceresit CT 175 se gaseste gata preparata. Tencuiala decorativa siliconico-silicatica Ceresit CT 175 este recomandata ca strat final de finisare a fatadei in cadrul sistemului de termoizolatie pentru pereti exteriori Ceresit Ceretherm, ce foloseste ca material termoizolant placi de polistiren expandat sau placi de vata minerala. Tencuiala decorativa siliconico-silicatica Ceresit CT 175 se comercializeaza in galeti de 25 kg si este disponibil in toata gama de culori Colours of Nature (211 culori).

Tencuielile decorative siliconico-silicatice Ceresit reprezinta hibrizi inovatori care combina calitatile principale ale liantilor siliconici si silicatici. Prin raport cu tencuielile acrilice, acesti hibrizi ofera circulare optima a aerului si rezistenta sporita la murdarie. Alcalinitatea tencuielilor decorative siliconico-silicatice ajuta la obtinerea protectiei indelungate impotriva agresiunilor biologice, ceea ce face ca tencuiala sa fie durabila, usor de curatat si intretinut.

CARACTERISTICI

 • tencuiala decorativa siliconico-silicatica Ceresit CT 175 este gata de utilizare
 • tencuiala decorativa siliconico-silicatica Ceresit CT 175 prezinta permeabilitate la vapori
 • tencuiala decorativa siliconico-silicatica Ceresit CT 175 are o absorbtie scazuta
 • tencuiala decorativa siliconico-silicatica Ceresit CT 175 este rezistenta la factorii atmosferici agresivi
 • tencuiala decorativa siliconico-silicatica Ceresit CT 175 este rezistenta sporita la murdarie
 • tencuiala decorativa siliconico-silicatica Ceresit CT 175 are rezistenta sporita la razele ultraviolete
 • tencuiala decorativa siliconico-silicatica Ceresit CT 175 este disponibila in gama larga de culori Ceresit Colours of Nature (211 culori)

DOMENII DE UTILIZARE

 • Tencuiala decorativa siliconico-silicatica Ceresit CT 175, aspect de „soarta de copac”, granulatie de 2 mm, este utilizata pentru tencuieli cu strat subtire pe suprafete din beton, tencuiala traditionala, suprafete de gips si placi aglomerate, placi gips-carton etc. 
 • Tencuiala decorativa siliconico-silicatica Ceresit CT 175 se recomanda ca strat final de finisare a fatadei in cadrul sistemului de termoizolatie pentru pereti exteriori Ceresit Ceretherm, ce foloseste ca material termizolant placi de polistiren expandat sau placi de vata minerala.
 • In cazul culorilor inchise se recomanda aplicarea limitata a tencuielii decorative siliconico-silicatice Ceresit CT 175, adica pe suprafete mici (ex. detalii arhitectonice).

PREGATIREA SUPRAFETEI DE BAZA

Tencuiala decorativa siliconico-silicatica Ceresit CT 175 poate fi aplicata pe suprafete rezistente, netede, uscate si pe care nu exista grasimi, bitumuri, praf sau alte substante care ar putea impiedica aderenta:
• tencuieli pe baza de ciment, ciment-var (cu o vechime mai mare de 28 de zile, umiditate = 4%), beton (cu o vechime mai mare de 3 luni, umiditate = 4%) – amorsate cu vopsea grund Ceresit CT 16,
• straturi armate cu plasa din fibre de sticla, lipite cu mortarul adeziv si masa de spaclu Ceresit CT 85 si Ceresit CT 190 (cu o vechime mai mare de 3 zile) – grunduite cu vopsea grund Ceresit CT 16,
• Suprafetele din gips (doar in interiorul cladirilor) cu o umiditate mai mica de 1% – grunduite mai inainte cu grundul de profunzime Ceresit CT 17 si apoi cu vopseaua grund Ceresit CT 16,
• Placi aglomerate din gips si gips-carton (doar in interiorul cladirilor), fixate in conformitate cu indicatiile producatorului placilor, grunduite mai inainte cu grundul de profunzime Ceresit CT 17 si apoi cu vopseaua grund Ceresit CT 16,
• Straturi de zugraveala (doar in interiorul cladirilor), cu o buna aderenta, grunduite cu vopseaua grund Ceresit CT 16. Suprafetele cu denivelari si cu defectiuni trebuie nivelate si reparate inainte de aplicarea tencuielii decorative siliconico-silicatice Ceresit CT 175. In cazul tencuielilor traditionale si suprafetelor din beton, trebuie sa se aplice inainte un strat de tinci Ceresit CT 29. Murdaria, straturile cu rezistenta scazuta sau straturile de vopsele elastice, de var sau de adeziv trebuie inlaturate in totalitate. Suprafetele saturate trebuie mai intai grunduite cu grundul de profunzime Ceresit CT 17 si apoi vopsite cu vopsea grund Ceresit CT 16 dupa cel putin 4 ore. Se recomanda folosirea unei vopsele-grund Ceresit CT 16 avand o culoare apropiata de cea a tencuielii. Tencuiala decorativa siliconico-silicatica Ceresit CT 175 se poate aplica dupa uscarea totala a vopselei grund Ceresit CT 16. Presiunea cauzata de umiditatea din interiorul suprafetei suport poate cauza deteriorarea tencuielii, de aceea trebuie asigurat un strat hidroizolant in camerele (zonele) cu umiditate permanenta.

MOD DE APLICARE

Amestecati intregul continut cu atentie. Daca este necesar, puteti adapta consistenta materialului la conditiile de aplicare, adaugand o cantitate mica de apa si amestecand din nou. Nu folositi instrumente si recipiente ruginite! Tencuiala decorativa siliconico-silicatica Ceresit CT 175 se aplica intr-un strat uniform, la grosimea granulelor, cu ajutorul unei gletiere tinute in pozitie oblica. In functie de tipul de miscare a gletierei: circulara, orizontala sau  verticala, se pot obtine caracteristicile structurii rezultate din granulatia tencuielii. Nu stropiti tencuiala aplicata cu apa!
Lucrati fara intrerupere pe o singura suprafata, folosind material cu aceeasi consistenta. In  cazul in care este necesar sa intrerupeti lucrarile, lipiti o fasie de banda adeziva care sa delimiteze suprafata respectiva. Aplicati tencuiala, nivelati-o si apoi indepartati banda adeziva si surplusul de tencuiala de pe aceasta. Dupa intrerupere, continuati din locul astfel delimitat (marginea tencuielii aplicata anterior poate fi protejata cu banda autoadeziva). Sculele si petele proaspete de tencuiala trebuie spalate cu apa, iar  resturile intarite se indeparteaza mecanic. Renovarea tencuielii trebuie efectuata cu vopsele siliconice Ceresit CT 54 si Ceresit CT 48.
Nota: Lucrarile trebuie efectuate intr-un mediu uscat, la o temperatura a  suprafetei de +5°C - +25°C si umiditate a aerului mai mica de 80%. Datele tehnice au fost obtinute la temperatura de +20°C si umiditatea aerului de 60%. In alte conditii este posibil ca tencuiala decorativa siliconico-silicatica Ceresit CT 175 sa se intareasca  mai repede sau mai lent. Nu amestecati tencuiala decorativa siliconico-silicatica Ceresit CT 175 cu alte tencuieli, pigmenti, rasini sau mortare. Incaperile in care se aplica tencuiala decorativa siliconico-silicatica Ceresit CT 175 trebuie aerisite pentru ca mirosul sa dispara. in cazul in care produsul intra in  contact cu ochii, clatiti cu multa apa si cereti sfatul medicului. Produsul trebuie pastrat in locuri in care nu pot ajunge copiii.

RECOMANDARI

Tencuiala decorativa siliconico-silicatica Ceresit CT 175 nu trebuie aplicata pe pereti puternic izolati si trebie impiedicata uscarea prea rapida. Suprafata tencuita trebuie protejata de ploaie pana la uscarea  completa. Se recomanda montarea unei folii protectoare peste schele. Datorita granulatiei naturale care poate genera diferente de nuante, o suprafata trebuie tencuita cu material avand acelasi cod de produs imprimat pe fiecare amba laj. Ambalajul desfacut trebuie inchis cu grija, iar conti nutul sau trebuie folosit cat mai curand posibil. Aceasta fisa tehnica stabileste utilizarea materialului si modalitatea de lucru, cu  toate acestea, nu poate inlocui pregatirea profesionala a persoanei care efectueaza lucrarea. Proprietatile enumerate se bazeaza pe experienta practica si verificarile practice. Conditiile specifice obiectului dar si  utilizarea corecta si in acest fel de succes a produselor noastre nu se afla in sfera noastra de influenta. Din acest motiv, in caz de dubii, insusirea produsului trebuie verificata prin experiente proprii. Raspunderea legala nu poate rezulta nici din indicatiile acestei fise de observatii, nici din consilierea orala. In caz de nelamuriri trebuie sa solicitati consiliere.

DEPOZITARE

 • Tencuiala decorativa siliconico-silicatica Ceresit CT 175 poate fi pastrata 12 luni in locuri racoroase si in ambalajul original, fara de fectiuni.
 • Protejati de inghet!

AMBALARE

 • Tencuiala decorativa siliconico-silicatica Ceresit CT 175 este ambalata in galeti de plastic de 25 kg.

DOWNLOAD

 

SISTEME


Acest produs este folosit in urmatoarele sisteme: