Produse Ceresit

Tencuiala decorativa mozaicata pentru exterior si interior - CT 77

Tencuiala decorativa mozaicata pentru interior si exterior, cu granulatie de 1,4 mm si 2 mm. Tencuiala decorativa mozaicata Ceresit CT 77 este destinata utilizarii pe pereti puternic expusi uzurii

Ceresit CT 77 este o tencuiala decorativa mozaicata gata preparata, rezistenta la abraziune, flexibila, foarte usor de curatat. Tencuiala decorativa mozaicata Ceresit CT 77 este destinata utilizarii in exteriorul si interiorul cladirilor, pe pereti puternic expusi uzurii: la intrari, pe holuri, casa scarilor, la baza peretilor etc. Dupa intarire, tencuiala decorativa mozaicata Ceresit CT 77 capata un aspect lucios, colorat. Tencuiala decorativa mozaicata Ceresit CT 77 poate fi utilizat pe substraturi de beton, gips sau tencuiala traditionala, panouri de PAL. Tencuiala decorativa mozaicata Ceresit CT 77 este disponibila in 38 culori si se comercializeaza in galeti de plastic de 25 kg.

CARACTERISTICI

 • tencuiala decorativa mozaicata Ceresit CT 77 este disponibila in 38 de culori
 • tencuiala decorativa mozaicata Ceresit CT 77 este disponibila in 9 culori cu granulatie de marmura
 • tencuiala decorativa mozaicata Ceresit CT 77 este gata preparata
 • tencuiala decorativa mozaicata Ceresit CT 77 este rezistenta la conditiile atmosferice
 • tencuiala decorativa mozaicata Ceresit CT 77 este rezistenta la abraziune
 • tencuiala decorativa mozaicata Ceresit CT 77 este usor de intretinut

DOMENII DE UTILIZARE

 • Tencuiala decorativa mozaicata Ceresit CT 77 poate fi folosita pentru acoperirea suprafetelor de beton, tencuieli traditionale, suprafete din gipscarton, placi aglomerate etc. Tencuiala decorativa mozaicata Ceresit CT 77 contine rasini si granule colorate. Aplicarea tencuielii decorative mozaicate Ceresit CT 77 se face cu o gletiera de otel inoxidabil. Dupa aplicare se obtine o tencuiala colorata, cu aspect de mozaic. Tencuiala decorativa mozaicata Ceresit CT 77 este recomandat in special pentru suprafetele expuse la abraziune, in interiorul cladirilor, de ex. la iesiri, pe coridoare, pe casa scarilor. La exterior, tencuiala decorativa mozaicata Ceresit CT 77 este ideal pentru suprafetele care se murdaresc repede: pe postamente, balustrade, glafurile ferestrelor si usilor, socluri.
 • In cazul fatadelor cu soclu neprotejat (respectiv fara hidroizolatie intre soclu si trotuar) se recomanda refacerea hidroizolatiei printr-un cordon de bitum sau prin aplicarea unui cordon de mortar Ceresit CR 65 (intr-un sant taiat in prealabil pe tot perimetrul soclului).

PREGATIREA SUPRAFETEI DE BAZA

Tencuiala decorativa mozaicata Ceresit CT 77 poate fi aplicata pe suprafete rezistente, netede, uscate si pe care nu exista grasimi, bitumuri, praf sau alte substante care ar putea impiedica aderenta:
• tencuieli pe baza de ciment si var-ciment (cu o vechime mai mare de 28 de zile, umiditate = 4%), beton (cu o vechime mai mare de 3 luni, umiditate = 4%) - amorsate cu vopsea-grund Ceresit CT 16;
• straturi protejate cu plasa din fibra de sticla, realizate din mortar Ceresit CT 85 (cu o vechime mai mare de 3 zile) - grunduite cu vopsea-grund Ceresit CT 16 (sistemul Ceresit VWS);
• suprafete din gips (doar in interiorul cladirilor) cu o umidi tate mai mica de 1% - grunduite inainte cu produsul Ceresit CT 17 si apoi cu vopseaua Ceresit CT 16;
• placi aglomerate (cu o grosime = 19 mm), din gips si gips-carton (doar in interiorul cladirilor), fixare in conformitate cu indicatiile producatorului placilor - grunduite inainte cu produsul Ceresit CT 17 si apoi cu vopseaua Ceresit CT 16;
• straturi de zugraveala (doar in interiorul cladirilor) rezistente, cu o buna aderenta - grunduite cu vopseaua Ceresit CT 16;
• suprafete din beton armat - grunduite de doua ori cu vopseaua Ceresit CT 16. Suprafetele cu denivelari si cu defectiuni trebuie nivelate si reparate inainte de aplicarea tencuielii decorative mozaicate Ceresit CT 77. In cazul tencuielilor traditionale si suprafetelor din beton se pot aplica straturi de nivelare cu mortar Ceresit CT 85. Murdaria, straturile cu rezistenta scazuta sau straturile de vopsele elastice, de var sau de adeziv trebuie inlaturate in totalitate. Suprafetele absorbante trebuie mai intai grunduite cu produsul Ceresit CT 17 si dupa cel putin 4 ore - cu vopseaua Ceresit CT 16. Tencuiala decorativa mozaicata Ceresit CT 77 se poate aplica dupa uscarea completa a vopselei grund Ceresit CT 16. Tencuiala decorativa mozaicata Ceresit CT 77 se poate strica daca podeaua este supusa la umezeala, de aceea trebuie ca in locurile in care gradul de umiditate este ridicat sa se realizeze un strat de izolare.

MOD DE APLICARE

Amestecati tencuiala decorativa mozaicata Ceresit CT 77 cu ajutorul unui mixer electric. Daca este necesar, puteti adapta consistenta materialului la conditiile de aplicare, adaugand o cantitate mica de apa si amestecand cu grija. Nu folositi instrumente si recipiente ruginite! O cantitate prea mare de apa va face imposibila utilizarea produsului. Tencuiala decorativa mozaicata Ceresit CT 77 se aplica intr-un strat la grosimea granulelor, cu ajutorul unei gletiere tinute in pozitie oblica. Nu stropiti cu apa! Nu driscuiti ! Lucrati fara intrerupere pe o singura suprafata folosind material cu aceeasi consistenta. In cazul in care este necesar sa intrerupeti lucrarile, lipiti o fasie de banda adeziva care sa delimiteze suprafata respectiva, aplicati tencuiala, nivelati-o si apoi indepartati banda adeziva. Dupa intrerupere, continuati din locul astfel delimitat. Marginile suprafetei executate anterior pot fi fixate cu ajutorul unei benzi adezive. Instrumentele si petele folosite la aplicarea tencuielii decorative mozaicate Ceresit CT 77 se spala cu apa, iar resturile intarite se indeparteaza mecanic.
Nota: Lucrarile trebuie efectuate intr-un mediu uscat, la o temperatura a aerului si a suprafetei de +5°C - +25°C si la o umiditate a aerului mai mica de 80%. Datele tehnice au fost obtinute la temperatura de +20°C si umiditatea aerului de 60%. In alte conditii este posibil ca tencuiala decorativa mozaicata Ceresit CT 77 sa se intareasca mai  repede sau mai lent. Nu amestecati tencuiala decorativa mozaicata Ceresit CT 77 cu alte tencuieli, pigmenti, rasini sau mortare. Incaperea in care se aplica tencuiala decorativa mozaicata Ceresit CT 77 trebuie aerisita pentru ca mirosul acestuia sa dispara. In cazul in care produsul  intra in contact cu ochii, clatiti cu multa apa si cereti sfatul medicului. Produsul trebuie pastrat in locuri in care nu pot ajunge copiii. Nu aplicati tencuiala decorativa mozaicata Ceresit CT 77 pe zone expuse razelor soarelui si preveniti uscarea  prematura a tencuielii.

RECOMANDARI

Suprafata tencuita trebuie protejata de ploaie pana la uscarea completa. Se recomanda montarea unor folii protectoare peste schele. Tencuiala decorativa mozaicata Ceresit CT 77 are o granulatie naturala si de aceea se pot intalni dife rente de nuante. Trebuie sa folositi materiale din acelasi numar de lot pe aceeasi suprafata. Ambalajul desfacut trebuie inchis cu grija, iar continutul sau trebuie folosit cat mai curand posibil. Proprietatile prezentate se bazeaza pe experienta practica si verificarile practice. Conditiile specifice obiectului dar si utilizarea corecta si in acest fel de succes a produselor noastre nu se afla in sfera noastra de influenta. Din acest motiv, in caz de dubii, insusirea produsului trebuie verificata prin experiente proprii. Raspunderea legala nu poate rezulta nici din indicatiile acestei fise de observatii, nici din consilierea orala. In caz de intrebari trebuie sa solicitati consiliere.

DEPOZITARE

 • Tencuiala decorativa mozaicata Ceresit CT 77 poate fi pastrata 12 luni in locuri racoroase si in ambalajul original, fara defectiuni.
 • Protejati de inghet!

AMBALARE

 • Tencuiala decorativa mozaicata Ceresit CT 77 este ambalata in galeti de plastic de 20 kg.

Despre tencuiala decorativa mozaicata pentru exterior si interior - CT 77 pe blogul Ceresit

DOWNLOAD

SISTEME


Acest produs este folosit in urmatoarele sisteme: