Produse Ceresit

Tencuiala decorativa acrilica cu aspect de "scoarta de copac" - CT 63

Tencuiala decorativa acrilica, granulatie de 3 mm, se aplica in straturi subtiri atat la exterior, cat si la interior. Formula Bio Protect din tencuiala decorativa acrilica Ceresit CT 63 ofera protectie eficienta impotriva contaminarii biologice

Tencuiala decorativa acrilica Ceresit CT 63 este o tencuiala decorativa ce se gaseste gata preparata, perfecta pentru utilizarea imediata. Tencuiala decorativa acrilica Ceresit CT 63 prezinta rezistenta la factorii atmosferici agresivi, rezistenta la fisuri si microfisuri si confera suprafetei tencuite durabilitate sporita. Formula Bio Protect din tencuiala decorativa acrilica Ceresit CT 63 ofera protectie eficienta impotriva contaminarii biologice (mucegai, ciuperci, alge). Tencuiala decorativa acrilica Ceresit CT 63 este destinata in principal finisajelor in sistemele de izolare a cladirilor Ceresit Ceretherm, este potrivita si pentru aplicarea pe tencuiala traditionala, substraturi de beton/gips, panouri de PAL/gips-carton etc. Tencuiala decorativa acrilica Ceresit CT 63 se comercializeaza in galeti de 25 kg si este disponibil in toata gama de culori Colours of Nature (211 culori).

CARACTERISTICI

 • tencuiala decorativa acrilica Ceresit CT 63 este disponibila in 211 culori
 • tencuiala decorativa acrilica Ceresit CT 63 este gata de utilizare
 • tencuiala decorativa acrilica Ceresit CT 63 este rezistenta la vapori
 • tencuiala decorativa acrilica Ceresit CT 63 este hidrofuga
 • tencuiala decorativa acrilica Ceresit CT 63 este rezistenta la factori atmosferici agresivi

DOMENII DE UTILIZARE

 • Tencuiala decorativa acrilica Ceresit CT 63 poate fi folosita la realizarea straturilor subtiri de tencuiala pe suprafete de beton, tencuieli traditionale, suprafete din gips-carton, placi aglomerate etc.
 • Tencuiala decorativa acrilica Ceresit CT 63 poate fi folosita ca tencuiala pentru fatadele a caror izolatie termica este realizata cu ajutorul unui sistem de termoizolatie Ceresit-Ceretherm, prin aplicarea unor placi dinpolistiren expandat. In cazul culorilor inchise sau intense (indice de reflexie < 30%), se recomanda aplicarea produsului pe suprafete mici, de ex. detalii arhitectonice.

PREGATIREA SUPRAFETEI DE BAZA

Tencuiala decorativa acrilica Ceresit CT 63 poate fi aplicata pe suprafete rezistente, netede, uscate si pe care nu exista grasimi, bitumuri, praf sau alte substant e care ar putea impiedica aderenta.

 • Tencuielile pe baza de ciment, ciment-var (cu o vechime mai mare de 28 de zile, umiditate ≤ 4%), beton (cu o vechime mai mare de 3 luni, umiditate ≤ 4%) trebuie amorsate cu vopsea grund Ceresit CT 16.
 • Straturile protejate cu plasa din fibra de sticla, lipita cu mortar Ceresit CT 85 (cu o vechime mai mare de 3 zile) trebuie grunduite cu vopsea Ceresit CT 16.
 • Suprafetele din gips (doar in interiorul cladirilor) cu o umiditate mai mica de 1% trebuie grunduite mai intai cu produsul Ceresit CT 17 si apoi cu vopseaua Ceresit CT 16.
 • Placi aglomerate, din gips si gips-carton (doar in inte riorul cladirilor), fixate in conformitate cu indicatiile producatorului placilor, trebuie grunduite mai intai cu produsul Ceresit CT 17 si apoi cu vopseaua Ceresit CT 16.
 • Straturile de zugraveala (doar in interiorul cladirilor) - rezistente, cu o buna aderenta, trebuie grunduite cu vopseaua Ceresit CT 16.
 • Suprafetele cu denivelari si cu defectiuni trebuie nivelate si reparate mai intai de aplicarea produsului. In cazul tencuielilor traditionale si suprafetelor din beton trebuie sa aplicati inainte un strat subtire de mortar Ceresit CT 85.
 • Murdaria, straturile cu rezistenta scazuta sau straturile de vopsele elastice, de var sau de adeziv trebuie inlaturate in totalitate.
 • Suprafetele cu absorbtie mare trebuie mai intai grunduite cu produsul Ceresit CT 17 si dupa cel putin 4 ore cu vopseaua Ceresit CT 16. Se recomanda folosirea vopselei-grund Ceresit CT 16 avand o culoare apropiata de cea a tencuielii.

Tencuiala decorativa acrilica Ceresit CT 63 se poate aplica dupa uscarea totala a vopselei Ceresit CT 16.

MOD DE APLICARE

Amestecati tencuiala decorativa acrilica Ceresit CT 63 cu ajutorul unui mixer electric. Daca este necesar, puteti adapta consistenta materialului la conditiile de aplicare, adaugand o cantitate mica de apa si ames te cand cu grija. Nu folositi instrumente si recipiente ruginite!
Tencuiala decorativa acrilica Ceresit CT 63 se aplica intr-un strat la grosimea granulelor, cu ajutorul unei gletiere tinute in pozitie oblica. Atunci cand materialul nu se mai lipeste de gletiera, cu ajutorul unei driste din plastic, trebuie sa nivelati stratul aplicat. In functie de directia de miscare a gletierei, se pot obtine diferite modele datorita granulelor pe care tencuiala le contine.
Lucrati fara intrerupere pe o singura suprafata folosind material cu aceeasi consistenta. In cazul in care este necesar sa intrerupeti lucrarile, lipiti o fasie de banda adeziva care sa de limiteze suprafata respectiva, aplicati tencuiala, nivelati-o si apoi indepartati banda adeziva. Dupa intrerupere, conti nuati din locul astfel delimitat.
Sculele se spala cu apa, iar resturile intarite se indeparteaza mecanic.
Aplicarea tencuielii decorativa acrilice Ceresit CT 63 se va face umed pe umed, fara intreruperi, pentru a se evita formarea nadelor.
A NU SE STROPI TENCUIALA PROASPAT APLICATA CU APA.
Renovarea tencuielilor decorative se face prin vopsire cu vopselele acrilice Ceresit CT 42, Ceresit CT 44 sau vopseaua siliconica Ceresit CT 48.
Nota! Lucrarile trebuie efectuate intr-un mediu uscat, la temperaturi ale aerului si suprafetei de +5°C - +25°C si la umiditatea aerului mai mica de 80%. Datele tehnice au fost obtinute la o temperatura de +20°C si umiditatea aerului de 60%. In alte conditii este posibil ca tencuiala decorativa acrilica Ceresit CT 63 sa se intareasca mai repede sau mai lent.
Nu amestecati tencuiala decorativa acrilica Ceresit CT 63 cu alte tencuieli, pigmenti, rasini sau mortare. Incaperea in care se aplica tencuiala decorativa acrilica Ceresit CT 63 trebuie aerisita pentru ca mirosul acestuia sa dispara. In cazul in care tencuiala decorativa acrilica Ceresit CT 63 intra in contact cu ochii, clatiti cu multa apa si cereti sfatul medicului. Tencuiala decorativa acrilica Ceresit CT 63 trebuie pastrat in locuri in care nu pot ajunge copiii.

RECOMANDARI

Nu aplicati tencuiala decorativa acrilica Ceresit CT 63 pe zone expuse razelor soarelui si prevenit si uscarea prematura a tencuielii. Suprafata tencuita trebuie protejata de ploaie pana la uscarea completa. La aplicarea tencuielii decorative acrilice Ceresit CT 63, se recomanda montarea unor folii protectoare peste schele.
Tencuiala decorativa acrilica Ceresit CT 63 are o granulatie naturala si de aceea se pot intalni diferente de nuante. Trebuie sa folositi materiale din acelasi numar de lot pe aceeasi suprafata. Ambalajul desfacut de tencuiala decorativa acrilica Ceresit CT 63 trebuie inchis cu grija, iar continutul sau trebuie folosit cat mai curand posibil. Proprietatile prezentate se bazeaza pe experienta practica si verificarile practice. Conditiile specifice obiectului dar si utilizarea corecta si in acest fel de succes a produselor noastre nu se afla in sfera noastra de influenta. Din acest motiv in caz de dubii, insusirea produsului trebuie verificata prin experiente proprii. In caz de intrebari trebuie sa solicitati consiliere.

DEPOZITARE

 • Tencuiala decorativa acrilica Ceresit CT 63 se poate pastra 12 luni in locuri racoroase si in ambalajul original, fara defectiuni.
 • Tencuiala decorativa acrilica Ceresit CT 63 trebuie protejata de inghet.

AMBALARE

 • Tencuiala decorativa acrilica Ceresit CT 63 este ambalata in galeti de plastic de 25 kg.

Despre tencuiala decorativa acrilica, cu aspect de "scoarta de copac" - Ceresit CT 63 pe blogul Ceresit

DOWNLOAD

SISTEME


Acest produs este folosit in urmatoarele sisteme: