Sapa autonivelanta - CN 74

Material de nivelare a pardoselilor pentru grosimi ale straturilor de 0.5-5mm. Pentru interior si exterior. Rezistenta la presiune si la apa

Sapa autonivelanta Ceresit CN 74 este ideala pentru nivelarea sapelor de ciment si a pardoselilor din beton. Sapa autonivelanta Ceresit CN 74 poate fi utilizata in domeniul industrial si privat, pe terase si balcoane, atat pentru interior, cat si pentru exterior.

CARACTERISTICI

 • sapa Ceresit CN 74 este un bun material autonivelant
 • sapa autonivelanta Ceresit CN 74 se poate folosi atat pentru interior cat si pentru exterior
 • sapa autonivelanta Ceresit CN 74 este rezistenta la incarcari mari
 • sapa autonivelanta Ceresit CN 74 este rezistenta la uzura
 • sapa autonivelanta Ceresit CN 74 are o intarire rapida
 • sapa autonivelanta Ceresit CN 74 este pompabila (se poate aplica mecanizat)

DOMENII DE UTILIZARE

 • Sapa autonivelanta Ceresit CN 74 poate fi utilizata pentru nivelarea sapelor de ciment si a pardoselilor din beton. Sapa autonivelanta Ceresit CN 74 are utilizare in domeniul industrial si privat, pe terase si balcoane.
 • Sapa autonivelanta Ceresit CN 74 poate fi aplicata ca strat de uzura in depozite, hale de productie, ateliere, garaje si pivnite. Sapa autonivelanta Ceresit CN 74 poate fi folosita pentru netezirea si nivelarea sapelor de ciment si a pardoselilor de beton (rezistenta minima S 200 /B 250).
 • Sapa autonivelanta Ceresit CN 74 poate fi folosita pentru realizarea de pardoseli la cladiri comerciale si de locuit inainte de aplicarea stratului decorativ Ceresit.
 • Sapa autonivelanta Ceresit CN 74 este utilizabila atat pentru interior cat si pentru exterior.
 • Sapa autonivelanta Ceresit CN 74 poate fi aplicata in grosime a stratului de 0,5-5 mm.

PREGATIREA SUPRAFETEI DE BAZA

Sapa autonivelanta Ceresit CN 74 adera pe toate suprafetele rigide, rezistente, curate, uscate si umede care nu contin straturi sau substante antiaderente. Straturile de ceara, petele de grasime sau ulei dar si straturile de sinterizare, bituminoase, reziduuri sau suprafete uzate (abraziune din anvelope) trebuie indepartate mecanic. Curatati suprafata si eliminati praful. Fisurile vor fi largite, curatate si umplute cu TH R 727. Adanciturile mai mari si gaurile vor fi nivelate cu 24 de ore inainte cu mortarul TH RS 88.

Sapa autonivelanta Ceresit CN 74 la interior si exterior:
Sapele pe baza de ciment (vechime minima 28 de zile, umiditate reziduala 3,0%). Pardoselile din beton (vechime minima 3 luni, umiditate reziduala 3,0% nesclivisite) vor fi grunduite cu TH R 766 si lasate cca 4 ore la aerisit. Pe suprafetele cu capacitate mare de absorbtie si foarte solicitate se va efectua grunduirea cu TH R 755 grund epoxidic. Acesta trebuie aplicat cu 24 de ore inainte de nivelare si cand este proaspat trebuie presarat cu nisip de cuart (granulatie 0,1-0,4 mm). Granulatia de nisip in surplus trebuie aspirata.

MOD DE APLICARE

25 kg de sapa autonivelanta Ceresit CN 74 se pun in cca 5,5 l apa curata si se amesteca cu o bormasina si un amestecator la cca. 400 pana la 800 rot./min. pana la obtinerea unui amestec omogen fara cocoloase. Materialul preparat se rastoarna pe pardoseala si se intinde cu fierul de glet. Cu rola de dezaerare se roluieste suprafata turnata in vederea eliminarii bulelor de aer, prelucrarii nadelor si obtinerea unor suprafete plane fara denivelari. 

Sapa autonivelanta Ceresit CN 74 poate fi aplicat mecanizat. Daca lucrul va fi intrerupt mai mult de 20 de minute masina si duzele vor fi curatate.

Resturile proaspete de material vor fi indepartate cu apa, materialul intarit se indeparteaza doar mecanic. A se evita uscarea rapida, se va proteja de razele soarelui si de curent. Podeaua este circulabila dupa 3 ore si poate fi supusa la sarcini dupa 2 zile. Placarile ceramice sau alt gen de acoperiri vor fi aplicate - in functie de grosimea stratului - dupa 24-48 de ore. In caz de nelamuriri se va efectua stabilirea umiditatii reziduale (2%). Straturile pentru acoperire Ceresit fara solventi pot fi aplicate cel mai devreme in 72 de ore.

In cazul sarcinilor mari de ex. circulatie cu motostivuitoare, Sapa autonivelanta Ceresit CN 74 trebuie aplicata in grosime de 4 pana la 5 mm.

Nota:
Sapa autonivelanta Ceresit CN 74 nu se va prelucra decat la temperaturi de +5°C pana la +30°C. Toate datele prezentate au fost stabilite la temperatura de +23°C si in conditiile unei umiditati relative a aerului de 50%. In cazul altor conditii de clima se va observa modificarea timpului de intarire a sapei autonivelante Ceresit CN 74 si de aici toate consecintele ce rezulta. Sapa autonivelanta Ceresit CN 74 contine ciment si reactioneaza alcalin cu apa, din acest motiv se vor proteja pielea si ochii. In caz de contact se va clati cu apa din abundenta. In caz de contact cu ochii se va solicita sfatul medicului.

RECOMANDARI

Pe langa aceste indicatii, vor fi respectate si regulile si normele diferitelor organizatii si asociatii de specialitate. Masa de nivelare din zonele expuse, in special in cazul solicitarilor chimice sau mecanice deosebit de mari vor fi protejate suplimentar cu un alt strat sau cu alte produse de constructii Ceresit. Proprietatile sapei autonivelante Ceresit CN 74 enumerate se bazeaza pe experienta practica si verificarile practice. Conditiile specifice obiectului dar si utilizarea corecta si in acest fel de succes a produselor noastre nu se afla in sfera noastra de influenta. Din acest motiv in caz de dubii insusirea produsului trebuie verificata prin experiente proprii. In caz de nelamuriri trebuie sa solicitati consiliere.

DEPOZITARE

 • Sapa autonivelanta Ceresit CN 74 se poate pastra cca. 12 luni intr-un mediu racoros si ferit de inghet.

AMBALARE

 • Sapa autonivelanta Ceresit CN 74 este ambalata in saci de hartie de 25 kg

DOWNLOAD