Placarea pe suprafete de metal

Ghid pas cu pas

Placarea pe suprafete de metal

Cand montezi placi pe metal, trebuie acordata atentie sporita pregatirii suprafetei. Suprafata neteda are nevoie de tratament special pentru a obtine rezultate perfecte. Alegerea produsului potrivit este extrem de importanta, iar folosirea adezivului gresit poate duce la crapaturi ale placii sau slabirea acesteia.

Acest ghid pas cu pas iti va arata cum sa montezi placi pe suprafete de metal.

Vei avea nevoie de:

Materiale

Ceresit Cleaner TS 100 – Agent de curatare pentru spuma poliuretanica in faza proaspata, Ceresit CM 77 Ultraflex – Adeziv multifunctional pe baza de silan, Ceresit CE 40 Aquastatic -  impermeabil, flexibil, mortar praf rezistent la murdarie.(Atentie: Inainte de a folosi orice produs, citeste fisa tehnica), Ceresit CE 79 Ultra Pox Color - Chit si adeziv epoxidic colorat bicomponent (Atentie: Inainte de a folosi orice produs, citeste fisa tehnica)

Afla cum se procedeaza pas cu pas:

Pasul 1

 

Asigura-te ca suprafata este curata si fara pete de ulei. Sterge metalul cu o bucata de hartie sau cu o carpa. Pentru a obtine cele mai bune rezultate, foloseste un o solutie de curatare cu timp de uscare scazut, ce inlatura orice urma de spuma poliuretanica.

Pasul 2

 

Dupa ce suprafata este complet uscata, intinde mortarul adeziv cu o spatula. Este recomandat sa folosesti un adeziv foarte flexibil, gata de utilizare, fara sa necesite amorsare.

Pasul 3

 

Stropeste mortarul cu apa pentru a activa procesul de intarire. In continuare, poti incepe sa montezi placile.

Pasul 4

 

Monteaza placile cu grija, presandu-le in mortar. Asigura-te ca pastrezi aceeasi distanta intre toate placile.

Pasul 5

 

Dupa ce adezivul s-a uscat, poti incepe chituirea. Un chit flexibil, impermeabil, potrivit pentru ceramica, sticla si portelan este, de asemenea, potrivit si pentru suprafetele de metal.

Pasul 6

 

Pentru rezultate perfecte, toate golurile trebuie umplute complet.

Pasul 7

 

Dupa ce chitul pentru rosturi s-a intarit, placile pot fi curatate cu un burete si apa curata. Poti testa integritatea chitului prin atingere. Curata cu putina apa si un burete, prin miscari circulare.

Pasul 8

 

Cand folosesti produse de foarte buna calitate pentru a monta placi pe suprafete de metal, rezultatele arata foarte bine si dureaza foarte mult.

Important:
Pentru cantitati, amestecuri si timpi de intarire speicifici, cat si pentru informatii despre pregatirea suprafetei, verifica fisele tehnice.

Continut asemanator

Placarea pe suprafetele din sticla

Ghid explicativ pas cu pas pentru placarea corecta pe suprafetele din sticla

Vezi mai multe

Placarea pe suprafetele de aluminiu

Afla cum se placheaza corect pe suprafetele din aluminiu.

Vezi mai multe

Cum sa montezi placile peste PAL

Afla cum sa montezi placi pe PAL cu ajutorul acestui ghid pas cu pas

Vezi mai multe