Montarea placilor peste PAL

Ghid pas cu pas

Cum sa montezi placile peste PAL

PAL-ul este un material moale care poate fi deformat cu usurinta, ceea ce poate afecta placarea. De aceea, este necesar un adeziv flexibil cand se efectueaza placarea pe PAL sau pe orice alt material din lemn.

Alegerea adezivului corect este extrem de importanta, deoarece o alegere incorecta poate cauza crapaturi ale placilor. Acest ghid te va purta prin procesul de placare pe PAL.

Vei avea nevoie de:

Materiale

Ceresit CM 77 Ultraflex –  Adeziv multifunctional pe baza de silan, Ceresit CE 40 Aquastatic - impermeabil, flexibil, mortar praf rezistent la murdarie.(Atentie: Inainte de a folosi orice produs, citeste fisa tehnica), Ceresit CE 79 Ultra Pox Color - Chit si adeziv epoxidic colorat bicomponent (Atentie: Inainte de a folosi orice produs, citeste fisa tehnica)

Afla cum se procedeaza pas cu pas:

Pasul 1

 

Incepe prin a curata placa de PAL. Nu folosi apa. In schimb, indeparteaza orice urma de praf sau murdarie cu o perie de vopsea.

Pasul 2

 

Dupa curatare, intinde mortarul adeziv pe suprafata placii de PAL folosind o spatula potrivita pentru dimensiunea placii pe care o aplici. Mortarul poate fi aplicat direct din galeata fara a fi nevoie de amorsare.

Pasul 3

 

Pentru a activa procesul de intarire al adezivului, stropeste mortarul cu apa.

Pasul 4

 

Acum esti gata sa montezi placile. Apasa cu grija placile pe suprafata mortarului si asigura-te ca pastrezi o distanta egala intre acestea.

Pasul 5

 

Cand adezivul s-a intarit, poti incepe sa chituiesti rosturile. Pentru suprafetele predispuse la deformare, foloseste un chit flexibil si impermeabil.

Pasul 6

 

Asigura-te ca umpli toate rosturile cu chit.

Pasul 7

 

Asteapta intarirea chitului, apoi curata placile. Intai testeaza cu degetul daca chitul s-a intarit si este uscat, apoi curata placile cu miscari circulare si cu un burete imbibat cu apa.

Pasul 8

 

Ai terminat montarea placilor pe suprafata de PAL. Acum bucura-te de rezultatele muncii tale!

Important:
Pentru cantitati, amestecuri si timpi de intarire speicifici, cat si pentru informatii despre pregatirea suprafetei, verifica fisele tehnice.

Continut asemanator

Placarea pe suprafetele din sticla

Ghid explicativ pas cu pas pentru placarea corecta pe suprafetele din sticla

Vezi mai multe

Placarea pe suprafete de metal

Afla cum poti monta placi pe suprafete de metal cu ajutorul acestui ghid pas cu pas

Vezi mai multe

Placarea pe suprafetele de aluminiu

Afla cum se placheaza corect pe suprafetele din aluminiu.

Vezi mai multe